top of page

Eetkamerbank - Wijk bij Duurstede

het
Verhaal

Stel je voor, een interieur waarbij alles wit is. Bij deze woning in Wijk bij Duurstede was bijna alles wit. De gietvloer, de keuken, de wanden, allemaal spierwit.

De bank was als enige in kleur en bescheiden in grijsblauw met zonnig gele kussens. Dit werd inspiratie voor het opfleuren van het interieur.

Een houtkachel werd toegevoegd en met een design vloerkleed met grijsblauw en geel details als basis, werd dit kleuraccent doorgetrokken bij design items in de rest van het interieur.

Doordat de bank en het kleed als enige items stof bevatten, was er een akoestisch probleem ontstaan. De woonkamer was een klankkast geworden, waarbij je elkaar bijna niet kon verstaan.

Door een afscheiding te maken tussen de zitkamer en de eetkamer, kunnen deze ruimtes van elkaar worden gescheiden. Handig met pubers in huis. De wanden om het trappenhuis kregen akoestische panelen van eiken latten met daartussen vilt.

De eetkamer loopt over in de keuken waar ook een oplossing nodig was voor de akoestiek. Zo ontstond het idee om een gestoffeerde eetkamerbank toe te voegen. Het werd een ontwerp voor een zevende zitbank met een groot rugpaneel dat gestoffeerd werd in grijsblauw. Doordat het meubel zweeft, lijkt het bijna een kunstwerk aan de wand en oogt de zitbank minder zwaar. En door het grote rugpaneel is de akoestiek precies in balans.

Opdrachtgever: &suus
maatwerk: Ronald van Westrop

Laten we 
samenwerken

bottom of page