• nietiedereenkenteva

4x een piano in de woonkamer die matcht

Zit je kind op pianoles of speel je zelf piano, dan is het aantrekkelijk om een piano in huis te hebben. Niet iedereen kan een vleugel plaatsen, vanwege de ruimte die deze inneemt. Hier zie en lees je 4 manieren om een piano te integreren in je interieur of andersom!


1) Piano inbouwen in een kastenwand. Op deze manier neemt de piano niet meer ruimte in dan een kast. Alleen de pianokruk staat ervoor. En op deze manier gebeurt er ook veel met de wand. Een leuk tafereel zo.

2) Je kunt ook een piano zoeken die bij je woonsmaak past. Dit is een jaren '60 piano en door er een stoel voor te zetten uit dezelfde periode past de piano goed in het interieur.

3) De piano kun je ook zelf aanpassen. Op de afbeelding zie je een voorbeeld waarbij de piano wit is geschilderd en daarna geschuurd. Leuk in een landelijk en bijna shabby chique interieur. En de kruk past er goed bij.

4) Een piano hoef niet altijd een eigen ombouw te hebben. Deze elektrische piano is mooi weggewerkt op een eigentijdse manier. Het bankje is op dezelfde manier gemaakt, waardoor het een leuk detail in de kamer is geworden. En het bankje kan in de nis worden geschoven, opgeruimd staat netjes!

#nietiedereenkenteva #piano #pianoinhuis #pianopimpen #pinterestinspiratie #nietiedereenkentevablog #interieurstyling #kastopmaat #maatwerk #vintage #woonkamer #muziek #muzikaalhuis #muziekinhuis #instrumentinhuis #maatwerkoplossing


De beelden die ik heb gebruikt vond ik op Pinterest. Klik hier voor meer leuke voorbeelden.


Image credits:

1) Niki Brantmark

2) Anouk the Kleermaeker

3) Emily Henderson

4) Fabienne Delafraye


  • Instagram