• nietiedereenkenteva

5x lekker woonwinkelen in Haarlem!

Het is kerstvakantie en dat betekent tijd voor leuke dingen. Voor mij hoort het bezoeken van een stad daar helemaal bij. En dan is het vinden van leuke woonwinkels favoriet. In deze blog deel ik een aantal leuke adresjes in Haarlem. Sommige ken je misschien al, dat zijn ketens. Maar ik deel ze toch, want in Haarlem is het dan net even een wat groter filiaal of hadden ze een inspirerende presentatie.

Het is weer bijna zover dat de kerstboom eruit gaat en de kamerplant er weer in mag. By Dennis is de uitgelezen plek om een kamerplant te scoren. Mooie bloempotten in alle soorten en maten. Het is meer een uitdaging om het bij één plant te houden, zo mooi zijn ze gepresenteerd. Naast planten kun je er ook terecht voor een mooie bos bloemen en zelfs meubilair kun je hier vinden. Wat zeker de moeite waard is, zijn de woonaccessoires voor aan de wand. Het pand is oud en door de ruige afwerking van de wanden, waarbij de stenen in het zicht zijn, ontstaat er een stijlvol geheel samen met al het groen. Echt een urban jungle.

By Dennis Koningstraat 14


Je kunt de straat oversteken om bij Conceptstore NYHAVN te scharrelen tussen de duurzame woonaccessoires en kleding. Een presentatie bij de entree van stekjes in reageerbuisjes wordt afgewisseld met schappen vol met kleurrijke accessoires. Ook hier valt de droogbloemen trend op. Hier zijn ze mooi ingelijst of staan ze onder een glazen stolp. Mooie stillevens, toch? Je kunt het allemaal even laten bezinken met een lekker kopje koffie en daarna weer verder.

Conceptstore NYHAVN Koningsstraat 15


Sissy Boy heeft na de doorstart een comeback gemaakt. De winkels zijn nu nog mooier gedecoreerd dan we al gewend waren. Dit filiaal is groot en heeft daardoor extra woonaccessoires. De tapijten die aan een stang aan de wand gedrapeerd zijn worden afgewisseld met kleding. En kijk eens naar die gedekte tafel! Perfect voor de jaarwisseling, toch? Een donkerblauw tafelkleed, gecombineerd met een donker servies en mooi glaswerk, maakt het heel feestelijk en zelfs stoer.

Sissy-Boy Barteljorisstraat 25


Dille & Kamille vind ik altijd leuk om te bezoeken. Je hebt ook meteen alles nodig wat je ziet. Je kunt merken dat ze zich richten op duurzaamheid. De droogbloemen die je hier kunt kopen kun je zelf leuk ergens toepassen, ze geven zelf een leuk idee weg om een droogbloem op elk bord te leggen bij het feestelijk dekken van de tafel. Mooie naturellen vind je terug in lampenkappen, kussens, servies en manden. Ook hier kun je terecht voor leuke kamerplanten en alle benodigdheden.

Dille & Kamille Anegang 46


Lopen door het pand bij Van Duivenboden is een hele belevenis. Het pand is prachtig en je mag er helemaal doorheen wandelen. Diverse trappen brengen je naar voor- en achter kamers vol design meubelen. Mooie kunst aan de wand die regelmatig aan de gouden eeuw refereren. En het pand doet heel goed mee. De originele details zijn prachtig aangevuld met moderne meubels voor een clash. Ik hou ervan. Ze hebben de perfecte bijzettafels, ook voor achter de bank bijvoorbeeld. En verfrissende opstellingen van bijvoorbeeld een u-vormige bank i.p.v. een hoekbank met een chaise longue. Lijkt me heel gezellig zitten met een huis vol visite. Allemaal gaan! Haarlem is leuk.

Van Duivenboden Gedempte Oude Gracht 90-94


#nieuweblog #nietiedereenkenteva #nietiedereenkentevablog #haarlem #shoppen #kerstvakantie #citytrip #woonwinkelen #woonwinkels #goudeneeuw #goudentip #fijnevakantie #vanduivenboden #vanduivenbodenhaarlem #sissyboy #sissyboyhaarlem #nyhavn #conceptstorenyhavn

#dillekamille #dilleenkamille #bydennis #bydennishaarlem

  • Instagram