• nietiedereenkenteva

6x de 'latjestrend' met de mooiste toepassingen voor binnen en buiten.

Na de terugkomst van de houten keuken is er nog meer behoefte aan 'echte' materialen in huis en zo laat ik hier de latjes-trend zien. Bij voorkeur uitgevoerd in eiken- of notenhout, zie je de terugkeer van het jaren '70 dressoir. Waar het meubel in de 70-er jaren gefineerd was, mag nu alles weer massief zijn en rijkelijk afgewerkt met een marmeren blad of een messing binnenkant en zijn de deurtjes gemaakt van latjes.

Door houten latten met een tussenruimte naast elkaar te plaatsen, krijg je een mooi 3D effect dat door lichtinval een mooi schaduwspel geeft.

bron beelden:

1) homedecordoityourself.com

2) burundgar.club

3) vigore-interior.com


In de architectuur wordt de lat-afwerking gebruikt om bijvoorbeeld ronde wanden te accentueren, of om deuren weg te werken. In een badkamer kan het op een droge wand een mooie tegenhanger zijn voor het 'harde' tegelwerk en zo een hamam-sfeer creëren.

Bovendien hebben de latten een akoestische werking.

bron beelden:

1) nosiss.nl

2) ateliervierkant.com

3) internalbarndoors.biz


Als scheidingswand doen de latten het ook goed. Door ruimte open te laten tussen de latten, krijg je een subtiele doorkijk. Zo kun je de eetkamer van de zitkamer scheiden of in een studio het slaapgedeelte van het woongedeelte afsluiten, zonder de ruimte te verkleinen.

bron beelden:

1) interieur-inrichting.net

2) thearchitectsdiary.com

3) noctum.nl


De mooiste toepassing vind ik de decoratieve wand achter het bed. Je creëert meteen een mooie sfeer en door de latten verticaal te plaatsen vergroot je optisch de hoogte van de ruimte.

bron beelden:

1) bloglovin.com

2) feci.capitalbahcesehir.com

3) myscandinavianhome.com


De latten zijn ook leuk om alleen toe te passen op plekken die je wilt accentueren, dat kan een werkplek zijn, of je gebruikt de latten om een moderne vertaling van de lambrisering te maken. Ook kan je er een kunstwerk van maken, door de latten in geometrische motieven te bevestigen. En je kunt er een wand mee bekleden waar je inbouw apparatuur in wilt maken. Door de dikte van de latten, ontstaat er een mooie nis voor de tv of de haard.

bron beelden:

1) home-designing.com

2) wonenenco.nl

3) etsy.com

4) designboom.com


Maar ook aan de buitenkant van het huis zijn de latten een lust voor het oog. Heb je het over zonwering, dan neem je dit mee in de bouw van het huis, zelfs bij een balkon kun je een mooie pergola maken. De tuin kun je afscheiden met een latten-schutting waar de deur zo mooi in wegvalt. Het hout moet wel goed worden verzorgd om ook buiten mooi te blijven. Houtsoorten zoals douglashout zijn daar geschikt voor. Heb je al een idee waar jij de latjes-trend wilt toepassen? Kijk anders even bij de sfeerbeelden die ik vond op Pinterest.


bron beelden:

1) eve-bv.nl

2) hardhoutdiscount.nl

3) backthebadge.us


#nieuweblog #nietiedereenkenteva #lat #latjestrend #latten #houtenwand #methoutbekleden #wandvanhout #decoratievewand #hout #ambacht #massief #dressoir #scheidingswand #eikenhout #notenhout #pergola #lambrisering #rondewandvanhout #verborgendeur #inbouwen #natuurlijkematerialen #interieurontwerp #interieurstyling #houtinhuis

  • Instagram