• nietiedereenkenteva

Inloopkast met werkplek

Het begon allemaal heel anders. Toen we dit appartement verbouwden lieten we de aannemer wanden plaatsen voor een systeem van Ikea. De slaapkamer was groot genoeg, dus gaf ik op tekening aan waar ik de wanden wilde hebben. Twee nissen met elke links en rechts een diep en een ondiep gedeelte. Het diepe gedeelte voor hangkleding en het ondiepe deel voor legplanken. Helaas waren de nissen niet op de juiste maat gemaakt. We konden nog net de kast afbestellen en zo hebben we tijdelijk verrijdbare kledingrekken gebruikt voor onze kleding. Mijn dochter werd geboren en zo raakte het plan om over te gaan op maatwerk wat op de achtergrond.


Begin dit jaar werd ik ZZP-er en werk ik vooral vanuit huis. Werken vanaf de keukentafel werd zo een feit. Toch begon ik na te denken of ik in huis een ruimte kon bedenken om een werkplek te maken. Toen manlief ook thuis kwam werken vanwege de Corona-crisis werd dit helemaal een grote wens. Werken aan de keukentafel met twee kinderen in huis is verre van ideaal;-). En toen kwam het idee om de inloopkast te realiseren en een deel op te geven voor een werkplek. Als interieurontwerper heb ik een leuk netwerk van vakmensen, waaronder Ronald van Westrop (van RVW Intereur- en afbouwbedrijf). Als meubelmaker, kan hij als geen ander meedenken met de details en de afwerking van de inloopkast. En zo maakte ik een ontwerp. Wat ik in mijn hoofd had moest ik eerst overbrengen op Martijn (manlief) en daarna op Ronald.

Blij verrast was Martijn met dit idee en zelfs de kleur vind hij mooi. We bedachten dat het beter zou zijn als het hanggedeelte achter de werkplek schuifdeuren zou krijgen, zodat je met een video-meeting niet zo in de kast zit ;-).

Ronald kwam de kamer inmeten en details werden besproken. De verlichting bijvoorbeeld. Die hadden we al in huis gehaald van Ikea. Het bleek prima toe te passen. En de spiegel aan de wand steekt uit, dus het was fijn dat we alle aanpassingen konden bedenken. Door de lade niet in de hoek te laten beginnen, gaat de lade mooi voor de spiegel langs. Hij maakte alle onderdelen van gegrondeerd MDF. Zo konden we alle onderdelen zelf schilderen in de juiste kleur. De plint was nog niet geplaatst in de nissen. Ideaal, want ik wilde de plint ook onder de kast door laten lopen. Zo heb je een mooie lijn die doorloopt en hij zaagde de hoeken mooi in verstek.


De basis van de kamer pakten we ook aan. De wand achter ons bed was al antraciet (Gamma dropjes) en ik wilde de kamer warmer maken. En zo werd ook het plafond antraciet en een rand van 20cm werd langs alle wanden meegenomen om een eenheid te creëren. Je ziet zo niet goed waar de wand in het plafond overgaat. Een leuk effect vind ik. Ook is de sfeer van de kamer meteen anders. Veel warmer. Prettig wakker worden ook. En doordat de kast onder deze rand start is er genoeg ruimte om de bedrading van de verlichting weg te werken en ook wat apparatuur voor de werkplek, is mooi buiten het zicht weggewerkt.

De hele inloopkast kreeg de kleur Piramide van Praxis. Een rustige kleur die ervoor zorgt dat de ruimte optisch wordt vergroot doordat alles die kleur kreeg. De grote passpiegels reflecteren het licht en zorgen ook voor een ruimtelijk effect. Door leuke details toe te voegen, zoals deze tray ^ doorbreek je de strakke belijning en komt de aandacht minder bij de kleding te liggen.

De tweede nis is aangepast als werkplek. De diepe zijde heeft een werkblad gekregen, dus we moesten slim omgaan met de ondiepe nis die overbleef. Er kwam een roede in waar de kleding achter elkaar hangt. Ideaal voor mijn lange jurken en daarnaast zijn twee roedes boven elkaar gehangen. De schuifdeuren zorgen voor een rustig beeld dat ik ideaal vind als ik aan het werk ben. Ook met video-gesprekken.

De werkplek is heel fijn. De nis is 124cm breed. Zo kan ik naast mijn laptop ook in de weer met samples om mooie interieurontwerpen te maken. Doordat je in de nis zit is het geluid ook fijn afgesloten van de rest van het huis. Het is nu vechten met Martijn wanneer we er mogen zitten;-).

Hier zie je wat detail foto's van het plafond en de rand die we langs alle wanden schilderden. Je krijgt zo ook mooi schaduwspel dat de diepte steeds weer anders weergeeft.

Ben je benieuwd waar ik de decoratie vandaan haalde? Hier een overzicht.

Hopelijk heb ik je geïnspireerd en anders denk ik graag mee voor een leuke maatwerkoplossing. Niet iedereen kent Eva immers.


1) bureaulamp Leitmotiv

2) OYOY servies

3) meubelknop

4) schilderkleuren piramide en dropjes

5) clamp tray

6) kastverlichting


#nietiedereenkenteva #nietiedereenkentevablog #maatwerkoplossing #maatwerk #inloopkast #kastoplossing #schuifdeuren #meubelmaker #vakwerk #opmaat #piramide #nudetrend #walkincloset #suite702 #suite702bedding #oyoy #wonenmetlef #leitmotiv #meubelbeslagonline #ikea #mijnikea #ikeahack #praxis #gamma #navet #navetclamptray #studioharmenelke


  • Instagram