• nietiedereenkenteva

kastontwerp op maat

Toen de bewoners dit prachtige huis in Broek in Waterland kochten, stond er al een maatwerk kast in. Een strak ontwerp, hoogglans gespoten.

Toen ik eerder een inrichtingsvoorstel deed voor deze woning, waarbij er naast nieuwe meubels ook indelingsopties voorbij kwamen, kwam ook de mogelijkheid voorbij om de piano in de kast te zetten. Op die manier zou de ruimte voor de kast praktisch gebruikt gaan worden. De piano steekt alleen met het zitbankje uit ten opzichte van de kast, dus ook ruimte-winst.

Genoeg ruimte voor andere mooie opstellingen in de woonkamer, nu de wand vrij is gekomen waar de piano stond. Samen met een meubelmaker werd mijn ontwerp nog mooier. Niet alleen extra planken zouden er komen, hij kwam met het idee om een rug in de kast te maken. En door die van houten delen te maken, past dit prachtig bij de houten wanden die het huis al heeft.

Zie hieronder hoe de realisatie tot stand kwam.. Een schilder maakt met een kwast de kast mooi in een kleur, waardoor nog meer het ambachtelijke effect naar voren komt van het nostalgische huis. Alsof de kast er altijd al stond..

kleur van de kast is oval room blue van Farrow & Ball.


#maatwerk #eenkijkjeinmijnwerk #interieurontwerp #kastontwerp #kastopmaat #bijnaklaar #interieur #broekinwaterland #meubelmaker #trots #nietiedereenkenteva #nietiedereenkentevablog #realisatie

  • Instagram