• nietiedereenkenteva

kerstboom eruit? kamerplant erin op de kinderkamer, jawel!

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Groen op de kinderkamer is niet alleen decoratief, het zorgt voor gezonde lucht en je kunt je kind leren zorgen voor de plantjes. Er zijn zelfs planten die de nachtrust kunnen bevorderen. Hier een aantal gave voorbeelden van planten op de kinderkamer als inspiratie.

Als je kind nog klein is, kan je prima kiezen voor een grote plant die op de grond staat. In een decoratieve mand kun je de plant goed laten matchen met andere elementen in de kamer, zoals een kleed. Door samen de plant te verzorgen, zorg je ervoor dat je kind de plant met respect behandeld en je leert ze al wat verantwoordelijkheid aan.

bron beelden:

1) Instagram @calivintage 2) Aviana Plants Magazine 3) Instagram (account is verwijderd) 4) lidor


Een hangplant is ideaal als je de plant wilt gebruiken als decoratief object. Zo kan je kind er bovendien niet per ongeluk tegenaan lopen. In de luggy van Ollie Ella staat het met wat gedroogde takken heel sfeervol aan de wand. Op een plank boven het bed kun je planten combineren met speelgoed en zelfgemaakte creaties voor een meer persoonlijk effect. Heb je zelf geen groene vingers? Dan zijn luchtplantjes misschien wat voor jou en je kroost.

bron beelden: 1) Amazon 2) Karwei 3) rockymountaindecals.ca 4) instagram @huisjeboompjeblogje


Je kunt de kinder- speelhoek omtoveren tot kas. Op die manier kan je kind de groei van de planten goed in de gaten houden. Als je kiest voor eetbare kruiden, kun je zelfs in de keuken leuk samenwerken en proeven ze natuurlijk van de zelf verzorgde blaadjes.

Is er iets te vieren, dan doet te plant natuurlijk mee. En mocht je afvragen of je wel plek hebt voor een plant? Je kunt hem altijd wel kwijt. Hier hangt hij aan het bed. Leuk toch?

Voor stoere jongens maak je de plant potjes zelf van speelgoed dino's. Succes verzekerd!

bron beelden: 1) Marloes Schut 2) Zilverblauw 3) vt wonen 4)


#kinderkamer #kinderkamerstyling #kerstboomeruitkamerplanterin #nietiedereenkenteva #nietiedereenkentevablog #kamerplantinkinderkamer #kinderkamergroen #groen #kamerplant #diy #luchtplantje #kinderkas #kas #groendoen


  • Instagram