• nietiedereenkenteva

kinderkamer en speelkamer in één, hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat het werkt?!

In ons vorige appartement had Joep zijn slaapkamer achterin ons appartement, ver weg van de woonkamer. Spelen deed hij dus het liefste bij ons in de woonkamer. In ons huidige appartement wilde ik de kamer van Joep direct naast de woonkamer, zodat hij er eerder naartoe zou gaan om te gaan spelen. Hoogzwanger als ik was, moest Joep ook een nieuw bed; want zijn ledikantje was nodig voor zijn zusje Fien. Achteraf was het ideaal om te verhuizen en zo meteen ook te wisselen van bed. Ik zocht lang naar een mooi eenpersoonsbed. Het kiezen voor een junior bed leek me onzin, want daar groeit hij snel uit. En ik had het liefste een logeermogelijkheid erbij. We kochten al twee losse logeerbedden, maar ik vind het handig om een bed te hebben dat altijd paraat staat. Zo vond ik dit VW busbed.

Een bed dat lijkt op een Volkswagen bus en de trap naar boven ziet eruit als een surfplank die er stoer tegenaan staat. De kleuren van de bus mocht ik zelf kiezen. Ik koos voor een matte afwerking in fris wit (RAL 9003) en warm groen (Praxis kleur schaduw). Die blik van Joep toen het bed geplaatst werd was onbeschrijfelijk. Ik had hem wel verteld over zijn bed, maar de werkelijkheid was zo verrassend leuk. Hij had een hele verzameling knuffels die ik bij zijn voeteneind bij elkaar zette, om zo een veilig gevoel te geven bij de nieuwe en veel ruimere slaapervaring. Joep sliep in zijn ledikant vaak tegen de zijkant van zijn bed, dus door hem beneden te laten slapen en de deuren die met een magneet sluiten dicht te doen, werkte dit goed. Nu zijn we ruim een jaar verder, de knuffels moesten ineens weg. 'Daar ben ik nu te groot voor, mama': zei hij.

En omdat we toch al onze eigen slaapkamer aanpakten en die van Fien, kon Joep niet achterblijven. We bleven trouw aan het beddengoed van Suite 702. Die fijne hotelkwaliteit werkt verslavend. Zo niet te vergelijken wat ik normaal als beddengoed heb! Joep koos voor donkerblauw en vroeg zelf al of hij net zo zacht beddengoed mag als wij hebben. De kleur matcht goed bij zijn denim-look gordijnen. Het hoeslaken en het extra lange kussen koos ik uit in terracotta kleur om een verbinding te leggen met onze kamer en die van Fien.

En elke avond vertel ik Joep een fantasieverhaal over de avonturen die hij 's nachts beleefd met de bus. Vanaf nu boven op zijn bed, terwijl we leunen tegen het kussen. Hij beleefd van alles! Van een ontsnapte leeuw uit Artis vangen tot een tijdreis naar zijn geliefde Jura in de Dino-tijd.

De lampjes aan zijn bed waren eigenlijk bedoeld als kerstversiering, maar na kerst mochten die echt niet weg van hem. Naast het bed hing ik houten haken aan de wand. Ze zijn in veel kleuren mogelijk, dus ik zocht de kleuren van zijn kamer bij elkaar.

Een plek om zijn trofeeën een plekje te geven. Zo hangt er een sleutel die hoort bij zijn handboeien en een grote sleutelbos, door Joep bestempeld als gevangenissleutels. We vonden ze in Loods 5 waar ze lagen als decoratie. Door twee wandhaken naast elkaar op te hangen, kan er ook een boek op staan. Heel handig en decoratief.

Om ook aan de voorkant op zijn bed te kunnen klimmen stapelde ik handige opbergdozen op tot een trapje. Deze leuke dozen van lego zien eruit als grote lego stenen. Het luxe beddengoed heeft een prachtige blauwe kleur, die vanwege de subtiele glans mooi combineert met warme kleuren zoals oker en terracotta zoals ik in de andere kamers gebruikte.

En werkt het? Hoor ik je afvragen?! Door de slaapkamer van Joep naast de woonkamer te situeren en door te gaan voor een bed dat al een speelobject is, werkt het heel goed. Joep is hier graag te vinden en Fien weet de weg inmiddels ook heel goed.

Tegenover het bed hingen we vier Ivar-kasten van Ikea. Door ze te schilderen in de kleur van het bed vormen ze een mooie eenheid. En doordat ze vrij van de vloer aan de wand hangen, is er bovendien optisch gezien geen ruimte verloren gegaan. In de kast deed ik een streep-behang aan de achterwand. Door de streep diagonaal toe te passen, krijg je een leuk speels effect. In de kast werd plaatsgemaakt voor Playmobil. Door alles uit te stallen in de kast, hoeven de losse onderdelen niet uit de kast en zijn ze met de deuren dicht snel opgeruimd. Ideaal! Dus ja, wij zijn heel blij met deze speel-slaapkamer van Joep. En Joep? Die heeft regelmatig een vriendje te logeren waarmee hij lief speelt op zijn kamer.

Ben je benieuwd waar de onderdelen verkrijgbaar zijn?

Hier een overzicht.

0) VW busbed

1) wandhaken Dippies

2) sierkussen zig zag Nobodinoz en Numero 74 okergeel

3) vilten Monstera plant Kidsdepot

4) Lego brick 8 opbergdoos

5) Perkal dekbedovertrek navy blue

6) langwerpig kussen BedMate met terracotta overtrek


#nietiedereenkenteva #nietiedereenkentevablog #suite702 #suite702bedding #vossebelt #uniekekinderbedden #bedmate #kinderkamer #mijnikea #ivar #ikeahack #fermliving #kidsdepot #dippies #vwbusbed #vwbus #vw #numero74 #loods5 #nobodinoz #hotelkwaliteit #logeerbed #kinderkamerontwerp #kinderkamerstyling #interieurontwerp #playmobil

  • Instagram