• nietiedereenkenteva

Kinderkeuken voor jongens; niet zo makkelijk, of toch wel? Lees hier hoe je een droomkeuken maakt.

Mijn zoontje doet het liefste hetzelfde als ik. Hij wil overal bij helpen en nog beter; alles zelf doen! Vooral koken is zo'n activiteit. Roeren in de pan, groentes snijden (ja, dat doet hij al. Doodeng natuurlijk, maar hij kan het al heel goed.) Toen ik op marktplaats een tweedehands Duktig kinderkeuken vond, dacht ik al aan de glimlach op zijn gezicht als hij hem in de kamer zou zien staan. En ja hoor, het was meteen een hit! Maar lelijk dat ik hem vond. Eerst hield ik me bezig met accessoires en dat bleek nog niet zo makkelijk. Er zijn vooral kinderkeuken accessoires gemaakt voor meisjes en zo vond ik veel in de kleur roze. Ook wilde ik iets origineels en het liefste ook nog duurzaam. Na lang zoeken (vind ik leuk hoor, geloof me) kwam ik deze set tegen. Gemaakt van oude melkpakken en gecombineerd met hout. Leuk, verantwoord en ook nog eens unisex. Een schort en theedoek naaide ik zelf van stof met hetzelfde dessin als het behang dat ik overhad van zijn kamer. Dat plakte aan de binnenkant van de kastjes.


In ons vorige huis begon de Ikea hack van de Duktig kinderkeuken

En toen kwam de verhuizing. De keuken waar we lang van droomden konden we hier realiseren en zo ontstond het idee om onze eigen Ikea hack te maken van de Duktig kinderkeuken. Je komt ze vast weleens tegen; Ikea hacks. Het aanpassen van een bekend Ikea meubel, of zelfs het creëren van een nieuw object uit de losse onderdelen van een bouwpakket van Ikea. De mooiste dingen kom je tegen op sites als Pinterest. Ook de kinderkeuken Duktig wordt vaak onder handen genomen. Maar doordat het vaak voor meisjes wordt gemaakt, bedacht ik dat die van mijn zoontje een mini-versie moest worden van onze nieuwe keuken. Het schuren kon beginnen, daarna een primer en door naar de mat zwarte verf. De onderdelen zijn makkelijk te demonteren, dus ideaal als je gaat schilderen. Het blad van hout besloot ik zo te laten en door er houten handgrepen op te zetten kreeg de zwarte keuken een warme touch. Omdat ik de keuken vrij in de ruimte wilde zetten, zocht ik even door naar oplossingen voor de achterkant van de keuken. En toen vond ik deze stickers. Perfect! Matzwart, stoer en ook nog eens een extra functie voor de keuken. Er staat inmiddels een kassa in, zodat je de hele dag door bestellingen kunt plaatsen. Iedereen blij!


Onze Ikea hack: wij een droomkeuken, hij een droomkeuken! Bestellen maar!

bron beelden: niet iedereen kent Eva

#nietiedereenkenteva #duktig #ikea #ikeaduktig #ikeahack #jongens #jongenskeuken #stoerekeuken #zwartekeuken #zoeyzo #huusje #greenjump #plantoys #nietiedereenkentevablog


  • Instagram