• nietiedereenkenteva

Kindvriendelijk & Stylish gaat dat samen? Lees hier twee manieren.

Dat is de uitdaging van iedere vader en moeder denk ik. Toen ons tweede kind op komst was, wilde ik er alles aan doen om mijn zoon zo zelfstandig mogelijk te maken. Zodat hij zelf zijn jas op kan hangen, zijn handen wassen na toiletbezoek, dat soort dingen. Er is een nis in de gang waar ik verrijdbare garderobekasten voor heb ontworpen en laten maken. Superhandig natuurlijk, want er kan heel veel in worden opgeborgen. Onderin zitten lades voor schoenen, bovenin is kastruimte voor sjaals en tassen. Achter de nis zit de meterkast, vandaar dat de kasten verrijdbaar zijn. Doordat ze in twee delen zijn gemaakt, zijn ze goed wendbaar. Naast de voordeur is een korte wand, waar de vorige bewoner een kapstok had. Ik vind dat zelf vaak heel rommelig staan. Toch wilde ik een oplossing voor de jas van mijn zoon. Vandaar dat ik ervoor heb gekozen om twee mooie haken aan de wand te hangen op zijn hoogte. Hij heeft jassen voor elke weertype, maar ik zorg ervoor dat er altijd 1 jas hangt. Zo blijft het een rustig beeld. Ook als mijn zoon de deur uit is, ziet het er goed uit. De wandhaken van Normann Copenhagen zijn een lust voor het oog. (klik op de foto voor een link naar de wandhaken)

Om peuters zelfstandig te maken is zindelijkheid een grote stap. Het bijbehorende handen wassen is vaak een uitdaging. Want je moet er vaak bij helpen. De wasbak is vaak te hoog geplaatst voor kinderen. Er zijn handige krukjes en opstapjes, maar die zijn vaak felgekleurd en vragen zo veel aandacht. Omdat we in de badkamer en in het toilet een eikenhouten plancet aan de wand hebben, is er ruimte voor een trapje. Ik zocht net zo lang tot ik een trap vond van eikenhout met de juiste hoogte en het werkt! Mijn zoon wast zelf zijn handen en poetst zelf zijn tanden. Hij schuift zelfs de trap weer netjes terug onder de meubels. (klik op de foto voor een link naar de trap)


bron sfeerbeelden: niet iedereen kent Eva

#nietiedereenkenteva #zone #loods5 #eikenhout #meubelmaker #maatwerk #eigenontwerp #nietiedereenkentevablog #kindvriendelijk #voordeelvanmaatwerk #praktisch #badkamer #toilet #badkamerontwerp #zarahome #denim #elmex #pistool #naamtag #puurrr #normanncopenhangen #normann #garderobe #kapstok #garderobeoplossing #garderobekast

  • Instagram