• nietiedereenkenteva

Klassiekers in een velvet jasje

De velvet trend is al een tijdje gaande. Sowieso eigenlijk het gedachtengoed van de jaren '70 in het interieur. De zitkuil, de bruine kleuren; je ziet ze allemaal weer terugkomen.

Maar het viel mij op dat aan de velvet trend ook de designklassiekers meedoen in special editions. Hieronder een overzicht.


De vlinderstoel 3107, een ontwerp van Arne Jacobsen uit 1953 en ook wel ‘Series 7’ genoemd, is een waar icoon. Dit ontwerp van Arne Jacobsen voor de Deense fabrikant Fritz Hansen was aan het begin alleen verkrijgbaar in zwart, wit en naturel, maar tegenwoordig is hij in vele kleuren, houtsoorten en stofferingen te leveren. Er is zelfs een kinderversie leverbaar! Het ontwerp heeft een tijdloos karakter en zit bovendien goed..


De naam voor deze speciale uitvoering is aangepast naar Series 7™. De stoffering is een luxe Italiaanse velours. En ook de poten zijn aangepakt, want ze zijn mat gepoedercoat in een bruin/brons-kleur. Je kunt uit 3 kleuren kiezen die ook bij elkaar een mooie mix vormen aan tafel; Misty Rose, GreyBlue en Autumn Red.

“A tube of toothpaste folded over on itself like a stovepipe and closed at both ends.”

Zo omschreef Michel Ducaroy, de ontwerper van Togo, in 1973 de vorm van dit ontwerp. Het cultobject is uitgegroeid tot een tijdloos icoon met een zitcomfort om bij weg te dromen.  De Togo is één van de meest erkende Ligne Roset stukken. Bijzonder is dat de Togo ’s werelds eerste volschuimmeubel uit één stuk is. De schuimconstructie en gewatteerde covers maken de Togo heel comfortabel. Door de verschillende mogelijkheden, maten en uitvoeringen is de Togo van Michel Ducaroy, kun je van een grote hoekbank, tot een enkele loveseat gaan. De lijn wordt door Ligne Roset in leer of Alcantara uitgebracht, maar de fluwelen uitvoering is wel veel te vinden in eigentijdse interieurs. Dus houd marktplaats in de gaten en laat hem herstofferen in een mooie fluweel. Bij Rozenkelim.nl kun je naast mooie kleden ook elementen van Togo bestellen in een fluweel naar keuze.

Chesterfield is eigenlijk een meubelstijl. We kennen de bank met het ruitpatroon van capiton en de genagelde armleuningen van 'the Chesterfield brand'. Dit bedrijf heeft haar productie van oorsprong in Engeland.  Om het vele maat- handwerk en de daarbij behorende hoge kwaliteitseisen te waarborgen is uit kosten overweging deze  productie 7 jaar geleden volledig verplaatst. De uitspraak 'een échte Chesterfield komt uit Engeland' gaat dus niet meer op. Maar natuurlijk zijn er kenmerken waar het originele ontwerp aan voldoet. Naast leer is de klassieker nu ook in fluweel verkrijgbaar. En natuurlijk met een certificaat.


#interieur #velvet #velvettrend #fluweel #jaren70 #70srevival #chesterfield #arnejacobsen #vlinderstoel #fitzhansen #ligneroset #togo #togomichelducaroy

#michelducaroy #nietiedereenkenteva #nietiedereenkentevablog #chesterfieldvelvet #vlinderstoelfluweel #series7 #series7tm

  • Instagram