• nietiedereenkenteva

2 leuke tips om kleurplaten en werkjes aan te hangen op de kinderkamer.

Op school maakt Joep regelmatig tekeningen en werkjes. Ook Fien neemt regelmatig iets creatiefs mee van de kinderopvang. Het liefst willen ze dat ik ze in de woonkamer ophang. Aan het raam hang ik ze weleens op, maar het plakband komt meestal niet zo goed van de hoekjes van het papier af. Wel zo leuk om een aantal werkjes te bewaren voor later. Aangezien ik het wat druk vind staan in de woonkamer bedacht ik voor beide kinderkamers een leuke oplossing. Zo kunnen de werkjes vanaf nu op hun eigen kamer.

Studio Harm en Elke heeft mooie decoratie van keramiek, ik schreef er al eerder over. Ze maken dit zelf in hun studio. De kleur nude sluit mooi aan bij de kleur op de wand in de kamer van Fien (Piramide van Praxis). Het linker plankje is aan de binnenkant geglazuurd. Je kunt er dus goed een plantje in zetten. Voor nu koos ik voor droogbloemen (wilde phalaris frosted pink van Bries aan zee). Daaronder hangt een pinbalk. Aan de binnenkant zijn keramieken rolletjes geplaatst. Je schuift er dus gemakkelijk een tekening of iets decoratiefs in. Superfijn, want je afbeelding blijft mooi. Je duwt hem omhoog en hij is weer los. De pinbalk liet ik maken in de kleur nude. Die stond niet in deze kleur op de site, maar dat kan dus wel.

We kregen er een bloembakje bij in dezelfde kleur. Er zat potgrond en zaadjes bij, zo kunnen we tuinkers laten groeien en samen verzorgen. Fien's knuffel zit op een antiek sierraden doosje dat ik van mijn moeder kreeg. Fien wees meteen naar haar knuffel. Gelukkig hebben we een reserve knuffel. Kan deze mooi blijven staan, tot ze nodig is.

Op de kamer van Joep kwam een andere oplossing. Hier kwam een elastiek aan de wand. Het lijkt op snelbinders van een fiets. Dat principe is ervoor gebruikt. Deze 'strap' is van Droog Design en is makkelijk te bevestigen. Je steekt hier tekeningen tussen of achter, zodat ze blijven hangen. Hier koos ik voor een verticale opstelling. Dat vind ik mooi staan naast de kastenwand. Maar je kunt ze ook horizontaal of zelfs diagonaal ophangen. Een paar onder elkaar is ook gaaf, of je hangt er een in de kast.

De kinderen kunnen hun werkjes mooi ophangen en dat zónder ze te beschadigen. De kamers zijn meteen leuk gepersonaliseerd. En af en toe vervangen we de tekeningen en bewaar ik er een aantal voor later. Niet allemaal, ik ben niet zo'n verzamelaar ;-). Maar de werkjes waar ze het meest trots op zijn, die blijven bewaard.

#nietiedereenkenteva #droogdesign #droog #studioharmenelke #keramiek #tekeningenophangen #kindertekening #personaliseren #interieurstyling #droog #droogstrap #snelbinders #tekeningen #kinderkamer #kinderkamerstyling #nietiedereenkentevablog


  • Instagram