• nietiedereenkenteva

'match made in heaven' voor jongens- en meisjeskamer.

Soms vind je het ineens. De ideale match van verschillende producten. In deze blog zal ik er één delen voor een jongens- en één voor een meisjeskamer.

Voor mijn zoon die naast het brandweer thema ook dol is op dieren zoals een leeuw, zocht ik naar een hip en stoer dekbedovertrek. Uiteraard moest het combineren met het groen van zijn busbed en dan ook iets met een leeuw. Ik kwam al snel terecht bij de dekbedden van tinne + mia. Ze zijn hip grafisch en deze bevat een tekening van dieren. Niet te realistisch, zodat het mijn zoon niet afschrikt. Ik besloot na het aanschaffen van dit dekbedovertrek de kleuren hieruit als basis te gebruiken voor de rest van zijn kamer. Zo kwam ik op de combinatie van grijsgroen met honingkleur. De streepjes spraken me ook erg aan. Een soortgelijk streepdessin kwam ik tegen als behang bij Ferm Living. Ik besloot het behang diagonaal toe te passen zoals in het dekbedovertrek. Op deze manier wordt het effect nog spannender. En mijn zoon? Die gromt nog even naar de leeuw voor het slapengaan.

Dekbedovertrek werd inspiratie voor het kleurgebruik in de kinderkamer. Het behang bleek een goede match.

Van haar oma kreeg mijn moeder een mooi doosje met daarin kralen om zelf sierraden te maken. Ze knutselde er veel mee in haar jeugd. Toen ik een jaar of 10 was, vond ik het doosje onder haar bed en ze besloot het aan mij te geven. Prachtige kleine glaskralen zaten erin met mooie sluitingen. Ik heb er heel wat sierraden van gemaakt. Toen ik bij de verhuizing het doosje tegenkwam (nog steeds rijk gevuld), besloot ik het vast op de kamer van mijn dochter te zetten. Zo vond ik er nog wat dingen bij, zoals het kastje met lades bij een antiekwinkel en de knuffel van Maileg. Het bloemdessin krijgt een moderne touch door het mixen met andere dessins. Terracotta is als kleur wat mij betreft dé kleur van 2019 en een stoere tegenhanger voor een babykamer ten opzichte van zachtroze. De mini terracotta potjes zorgen ervoor dat de terracotta kleur uit elk dessin naar voren komt en zo vormen ze een goede match . Een leuk stilleven waar mijn dochter hopelijk later nog veel plezier aan beleeft.

De gebloemde doos van mijn overgrootmoeder (rechtsonder) matcht moeiteloos met de knuffel van maileg.

bron sfeerbeelden: niet iedereen kent Eva, Tinne + Mia

#nietiedereenkenteva #tinnemia #kinderkamer #kinderkamerstyling #persoonlijkverhaal #terracotta #bloemmotief #wonenmetlef #antiek #maileg #fermliving #streepbehang #cactus #leeuw #nietiedereenkentevablog #liewood

  • Instagram