• nietiedereenkenteva

Slaapkamer make-over

Het stond al langer op de planning, het aanpakken van de slaapkamer. Een jaar geleden gingen we in dit appartement wonen na een verbouwing. We kochten al wel een nieuw hoofdbord, maar we hielden ons witte bedlinnen. De wand achter het bed gaven we een antraciet kleur, passend bij de gordijnen die we meeverhuisden. De wandlampen volgden, in emerald groen. De sprei vond ik bijzonder vanwege de mooi afgewerkte randen en de match met de lampen. In de kerstvakantie begon het te kriebelen om de kamer aan te pakken en alle kleuren mooi bij elkaar te brengen. Het was nog steeds niet harmonieus. Het witte bedlinnen gaf een contrast met donkere kleuren groen en antraciet. Zie hieronder het resultaat.

Het hoofdbord heeft twee zijden. De stof heeft een visgraatmotief en is donkerblauw-beige aan de ene kant en ik heb nu de zijde met ecru-beige als zichtzijde. De kleur is meer terracotta/nude, dan ecru zoals de leverancier het noemt. Daar zocht ik een mooie schilderkleur bij voor het voeteneind en vond die in de kleur Piramide van Praxis. In die wand zitten twee doorgangen. Zo hebben mijn man en ik allebei een walk-in closet. Daar ga ik binnenkort mee aan de slag, daar komt uiteraard een blog over. Het beddengoed besloot ik in warme kleuren uit te voeren die een verloop vormen van warm terracotta naar nude kleur, zodat de kleur van het hoofdbord mooi overloopt naar het voeteneind waar de kleur van het bedlinnen aansluit bij de kleur van de wand. Missie geslaagd toch?!


Een beetje luxe vind ik belangrijk op de slaapkamer, dus ik koos voor beddengoed met een fijne draaddichtheid zoals je die van hotels kent. Dit is duurzaam geproduceerd én ze verkopen een lang kussen voor tegen het hoofdbord, genaamd 'bedmate'. Zo kunnen we in het weekend met het hele gezin de dag starten in bed. Ik kan niet wachten!


De nachtkastjes liet ik maken door een meubelmaker en ontwierp ik zelf.

1) hoofdbord oyoy (deco aan de wand is van studio Harm en Elke)

2) wandhaak ferm living

3) wandlamp Normann Copenhagen

4) sprei Numero 74

5) beddengoed suite 702

6) bedmate suite 702


#bedmate #nietiederenkenteva #nietiedereenkentevablog #slaapkamer #slaapkamermakeover #makeover #styling #beddengoed #suite702 #numero74 #nornmanncopenhagen #normann #fermliving #oyoy #wonenmetlef #hoofdbord #bedlinnen #slaapkamerupdate #schilderwerk #risewandlamp #rise

  • Instagram