• nietiedereenkenteva

Something old, something new..

Fien werd begin deze maand 2 en daarom dacht ik na over een leuk cadeau voor haar verjaardag. Ze kreeg vorig jaar voor Sinterklaas een poppenhuis. Nu ze groter is en regelmatig met het poppenhuis speelt, besloot ik het te gaan pimpen. Het werd een leuke zoektocht en hier deel ik de leukste vondsten. Heus niet verslavend, hoor!

Het is een compact poppenhuis, wat hem ook handig maakt om mee te nemen. De basis meubeltjes, zoals eettafel, bank en bed kocht ik bij Ollie Ella en horen bij het poppenhuis. De accessoires vond ik via leuke webshops. Dat was nog een hele zoektocht, omdat de meeste webshops een aanbod hebben van de periode rond 1900. De schaal 1:12 past goed bij dit poppenhuis.

Als interieurontwerper heb ik vaak samples in huis van mooie afwerkingen. In deze blog deel ik een paar tips voor vloeren die dun zijn en ook op schaal lijken waar je een sample van kunt opvragen. Hier koos ik voor Bolon. Dat is een kunststof geweven vloer. En doordat de vezels fijn zijn, klopt het in verhouding met het poppenhuis. Van het behang aan de wand dat Fien op haar kamer heeft, vond ik het rapport online en die herhaalde ik op A4 formaat en zo is ook deze op schaal. De plinten maakte ik van vinyl.

De zitkamer kreeg een vloer van Flotex. Een zacht en dun materiaal, wat makkelijk op maat te snijden is. Na een avondje op de bank met mijn laptop op schoot, vond ik de site van Skattich. Een website waar je allerlei leuke moderne gadgets kunt vinden, zoals dit mini poppenhuis. De schaal sluit ook goed aan met Ollie Ella's Holdie House. De vakken aan de wand vond ik bij Project Dollhouse. De meeste artikelen op deze website zijn te groot voor dit poppenhuis, maar de vakkenkastjes staan perfect.

De keuken die ik vond bij Skettich paste ik aan. Er zat een hoge kast boven met een afzuigkap. Deze zaagde ik af (klinkt spannender dan het is. Het Balsahout is zacht en kun je met een schaar nog knippen) en in de eetkamer zie je het bovenste deel als servieskast staan. Het is een keuken waar de lade en deurtjes van open kunnen. Leuk om mee te spelen dus!

En de trots van de keuken zie je hier staan. De Kitchenaid mixer vond ik op Etsy. En bij Skettich de roze 'le creuset' pan. De mixer kan echt omhoog worden gezet en de kom kan eraf worden gehaald. Met Fien van 2 vond ik het prettig om de kleine delen vast te lijmen. Zo zit de pan en het deksel muurvast! Althans, voorlopig dan.

De slaapkamer werd een mini versie van een eigentijdse kinderkamer. Het hemeltje en de slapende oogjes aan de wand, zie je regelmatig in hippe kinderkamers terug. Het behang op schaal doet ook veel en maakt het extra 'echt'. Het bed is van Ollie Ella en komt met een gebreide deken. Je kunt Holdie Hazel lekker instoppen als ze gaat slapen. De vloer is een stukje wolvilt, wat ik goed vastlijmde.

Holdie Glen staat voor de wastafel. Een stukje stof hangt als handdoek aan een houder gemaakt van een tandenstoker. De vloer is van Bolon in de kleur Artisan Quartz.


En dan nu de vraag, is dit poppenhuis klaar? Voor nu wel lieve lezers, maar ik moet eerlijk zijn.. Het vitrinekastje op de kamer van Fien, die tover ik nog eens om tot een groter poppenhuis. Wat nog wel leuk is om te vermelden, dat Maileg micro muizen hier ook heel goed in passen. De meubeltjes zijn wel op een grotere schaal.

En dan nu de vraag: waar komt alles vandaan?

1) Holdie House

2-4) Skettich

5) Vissenkom

6) Ollie Ella meubels

1-3 5 en 6) Skettich

4) kitchen aid 1:12


Heel veel plezier als je zelf aan de slag gaat. En vergeet me niet te taggen, dan kan ik ze ook bekijken. (@nietiedereenkenteva)


#poppenhuis #ollieella #holdiehouse #dollhouse #bolon #Flotex #Forbo #holdie #kettich #projectdollhouse #miniature #nietiedereenkenteva #intererieurontwerp #sandberg #lecreuset #kitchenaid #mini #Fien #kleinisfijn #doll #mini #maileg #diy #kidsroom #toys #playground #stylish #stylishtoys


  • Instagram