• nietiedereenkenteva

Speelhuisjes voor buiten om bij weg te dromen..

Het advies blijft voorlopig nog even om thuis te blijven vanwege het Corona-virus. Zelf woon ik in een appartement zonder tuin, dus vind ik het heerlijk om bij deze geweldige speelhuisjes voor buiten weg te dromen. Ideaal voor kids om zich ook thuis goed te kunnen vermaken. Naar Amerikaans voorbeeld, dat wel. Maar daar prikken we wel doorheen, nietwaar?

Dit huisje maakt me instant happy. Een simpel huisje op een vlonder. Deuren en ramen zijn gewoon open. Heerlijk om zo de natuur op te snuiven.

bron

Een mini-huis ontstaat er al snel als je er een huisnummer aan geeft en een picknicktafel aan de zijkant. Zo kun je af en toe even naar binnen kijken, hoe de kids zich vermaken.

bron

Met een brievenbus kun je ook af en toe een kaartje in de bus doen. En dan komt de post natuurlijk van de tuin-fee. De kleuren van het huisje kun je afstemmen op de omgeving. Zie je hoe de voordeur matcht bij de boom?

bron

Kijk even mee naar binnen. Er is niet veel nodig om er een interieur van te maken. Een kleed op de vloer een stoel erbij, wanddecoratie en de rest wordt rijkelijk aangevuld met fantasie en speelgoed.

bron

Vanuit het zijraam kan van alles worden besteld. Zelfgemaakte limonade, fruit, zandtaartjes, koffie...

bron

Door in het huisje lampjes aan te brengen, is het ook 's avonds een fijne plek om als gezin door te brengen. Je ziet hier een vrouw bij het huisje staan, dat geeft de schaal van het huisje goed weer. Op een warme zomeravond kun je gezellig eten aan de bar.

bron

Door de slingers en de luifels van hout te maken, zijn ze ook goed bestand tegen de weersomstandigheden. Ook leuk om samen met de kids een kruidentuin te maken die ze zelf onderhouden.

bron

De voorkant van het huisje heeft luiken die aan de binnenkant een krijtbord hebben. Dan kunnen de kinderen zelf opschrijven wat ze verkopen. Doordat het huisje goed af te sluiten is van buiten, kun je er ook een bed in maken. Dan kun je op vakantie in eigen tuin! Ook leuk voor logeerpartijtjes (als het weer mag).

bron

Dit huisje kreeg zelfs een verdieping, waardoor je bovengekomen met de glijbaan naar beneden kunt gaan. De boom hangt hier ook mooi over het huisje heen.

bron

Bij een huisje dat hoger is, of aan de zijkant van je huis kun je ook denken aan een klimwand. Lekker voor de beweging, toch?

bron

Dit was natuurlijk allemaal enorm 'the American dream'. Nu weer even met de benen op de grond. Want wat is ook stylish en wat meer haalbaar voor de Nederlandse tuin? Een zelfgemaakte zandbak bijvoorbeeld. Door er een vlonder naast te maken, kun je op de rand zitten en het krijtbord aan de schutting zorgt ook voor vermaak.

bron

Een hangbed voor in de boom van een palet gemaakt. Als je even niets hoort, is je kind vast in dromenland.

bron

Een buitenkeuken voor kids, ook wel een modderkeuken genoemd, is natuurlijk ultiem! Lekker vies doen en ontdekken, alles mag hier!

bron

In de border heb je vast nog wel plek voor een houten tipi-tent. Je kunt hem samen met je kids beschilderen. Succes verzekerd!

bron

Heb je nog geen genoeg gekregen van al deze leuke beelden, neem dan een kijkje op het Pinterst bord dat ik hierbij maakte.


#nietiedereenkentevablog #tuinhuis #speelhuisje #playhouse #tipi #dreamgarden #kidsdream #americandream #buitenspelen #thuisblijven #houtindetuin #tuindiy #nietiedereenkenteva #kinderspel #buiten #buitenleven #tuinhuis #buiteneten #aanschuiven #tuinfeest #buitenkeuken #modderkeuken #zandbak #tuinaanleggen #boomhut #kinderhuis

  • Instagram