• nietiedereenkenteva

Van commode naar bureau, jáwel dat kan!

We gingen over van ledikant naar een eenpersoonsbed voor Fien, zoals je in een eerdere blog kunt lezen. De 'Mozes basket' die ik gebruikte om Fien in te verschonen werd te klein, dus ging ik op zoek naar een nieuwe commode-oplossing. Maar dat vond ik nog best lastig. Fien is al twee jaar en ze heeft al een potje om zindelijk te worden. Is het dan nog zinvol om een commode aan te schaffen? In deze blog deel ik de opbrengst van mijn zoektocht naar een goede en uiteraard mooie oplossing!


Commode oplossing

Het bedhuisje van Fien is best groot, dus een grote commode kastje wilde ik niet en past ook eigenlijk niet op haar kamer. Voor een compacte oplossing kwam ik na wat struinen op internet een wandcommode tegen. Dit leek me wel wat, je klapt hem tegen de muur en hij staat niet in de weg. Maar ja, dan heb je nog steeds een oplossing die je maar kort gebruikt. En ze zijn ook best prijzig. Maar op de site van babywoods zag ik een wandcommode in een extra brede maat, dus een waar Fien helemaal op past. En dus ook voorlopig nog, want ze heeft nog wat ruimte over. En daar verkopen ze deze commode ook als thuiswerkplek! Dat maakte hem meteen super aantrekkelijk met zo'n dubbele functie. Je kunt hem iets lager hangen zodat er een kinderkruk of stoel onder past. Maar een halfhoge of een hoge kruk kan ook heel leuk zijn. Gelukkig is de rug van het meubel lang genoeg, om diverse gaten te boren in de gewenste hoogte. Je ziet de gaten toch niet ;-). Dit moest en zou hem worden natuurlijk!

opleuken

Eerst dacht ik er over na om hem te schilderen in de Piramide-kleur van Praxis zoals de wand en het servieskastje. Maar eigenlijk onderbreekt dit meubel op een leuke manier al dat 'nude'. Ook koos ik ervoor om er geen greepje bij te doen, omdat ik hem zo mooi strak vind ogen. `ik kocht een gouden knopje zoals ik ook op het bedhuisje gebruikte, maar de klep blijft goed hangen als je hem inklapt. Je pakt hem gemakkelijk aan de bovenkant vast om hem uit te klappen. Een knopje bleek dus niet nodig te zijn.


aankleedkussen

Het aankleedkussen had ik nog van Joep. Dit is een kussen van Kidzimpulz en liet ik op maat maken. Heel fijn, want het kussen is extra breed zodat Fien er nog even op past. Hij is gemaakt als een zitzak, dus de stof is afneembaar en de vulling is lekker zacht en na te vullen.

luiers

Een luieremmer heb ik eigenlijk nooit gehad. Bij Joep had ik een Besta meubel van Ikea aan de wand met in een van de deurtjes een Brabantia oplossing. Ook voor deze compacte commode kwam ik bij Brabantia uit. Een mooi wandmodel van 3L in de kleur Platinum met een geurcapsule erin. In de deksel plak je een geurhouder en je kunt daarbij kiezen uit diverse geuren. Ik koos voor de geur 'Flower'. Zo ruikt het heerlijk als je de afvalbak opendoet. Er passen 3-4 luiers in de afvalbak, dus dat zorgt er ook voor dat de afvalbak regelmatig wordt ververst. Brabantia heeft fijne afvalzakken die precies passen.

Bureaufunctie

Je kunt als de commode niet langer nodig is, het meubel lager of hoger ophangen, zonder dat je een gat in de wand ziet. Je hebt boven en onder speling, dus zie je dat extra gat in de wand niet zitten. Je zet er dan desgewenst een kinderstoel of een hoge kruk aan. Dan kan Fien er heerlijk aan knutselen of huiswerk maken. Ik stylede hem vast als bureau. (de hoogte van de kruk is nu te laag, dus het meubel zal dan iets lager komen te hangen).

Eerst nog maar even genieten van de knuffels die Fien geeft als ik haar verschoon. Ze groeit al zo hard!

Heb ik je lekker gemaakt en ben je benieuwd waar alle onderdelen vandaan komen?

Check dan de shopping list hieronder.

1) wandcommode Large

2) aankleedkussen op maat

3) afvalbak 3L

4) houder met geurcapsule

5) baby doekjes cover

6) krukje


NB de foto's in deze blog heb ik zelf gemaakt. Delen? Vraag het eerst.

#babywoods #nietiedereenkenteva #nietiedereenkentevablog #brabantia #geurcapsule #kidzimpulz #commode #verschoonplek #verschoonmeubel #liewood #babywipes #babydoekjes #bureau #kinderkamer #kinderkamerstyling #compact #inklapbaar #wandcommode #wandafvalbak #tiptoe #tiptoefr #tabouret #tiptoetabouret


  • Instagram