• nietiedereenkenteva

Verbouwing keuken vóór en na!

Vorig jaar kochten mijn man en ik een appartement in Amsterdam. Het huis was lange tijd verhuurd geweest aan studenten en werkelijk geen deur in huis was meer heel. Voor ons een uitdaging om er ons droomhuis van te maken. Voor mij een droomklus als vakidioot. Mijn man had soms wat meer uitleg nodig om mij te volgen, haha. Een ding was heel belangrijk voor hem: een groot kookeiland. Als kookgek een echte must. De woonkamer is groot, maar met een loggia, ook wel binnenbalkon genoemd. Een ruimte in de woonkamer die af te sluiten is van binnen, zodat je het als balkon kunt gebruiken. Wij zagen vooral veel voordeel in de ruimte die we zouden winnen bij het verwijderen van deze loggia. Je ziet het al op de foto. De wand naast de deur naar de gang is verwijderd, de loggia is weg en zo ontstaat er ruimte voor een groot kookeiland. We wilden de eettafel aan het eiland verbinden. Door een uitsnede in het tafelblad te maken, past deze om het eiland heen. En het stuk dat eruit gezaagd werd is nu een fijne snijplank!

Ben je benieuwd hoe ik alle onderdelen heb gevonden? Lees dan verder.

Veel keuzes heb ik gemaakt na veel onderzoek te doen. Een hanglamp boven een eettafel is zo'n voorbeeld. Ik wil niet in de lichtbron kijken, maar ik wil wel goed kunnen zien wat ik eet. En mijn hoofd stoten wil ik al helemaal niet. Vandaar dat ik bij Muuto de Unfold tegenkwam. De kleur grijsgroen matcht mooi bij mijn backsplash en de lamp is gemaakt van rubber. Je stoot dus nooit hard je hoofd. Aan de onderkant is een matglazen diffuser geplaatst. Op die manier wordt het licht mooi verspreid en kijk je niet in de lichtbron.

De barkrukken bij het bargedeelte wilde ik onopvallend laten zijn. Vandaar dat ze ook matzwart zijn. Het zitvlak is draaibaar, waardoor je er makkelijk op en af springt zonder dat je de kruk hoeft te verplaatsen.

Doordat de poten van de eettafel matzwart zijn, past de tafel goed bij het kookeiland. Bovendien is de eikenhouten vloer geolied in een grijze tint en is het eikenhouten tafelblad blank gelakt (tip: trappenlak lekker krasvast). De poten zorgen ervoor dat de verschillende houtkleuren niet naast elkaar liggen en er zo geen 'clash' ontstaat.

Om je te helpen heb ik de belangrijkste onderdelen in een shopping overzicht gezet.

1) keuken met fronten

2) backsplash

3) kinderstoel

4) snijplanken

5) tafelblad, snijplank en barblad met tafelpoot

6) barkruk

7) hanglamp groot

8) hanglamp klein


#ikeakeuken #knoet #keukenfronten #matzwart #matzwartekeuken #snijplank #zone #zonepeili #winckelmans #mozaiek #eikenhout #maatwerk #keukenfronten #stokke #stokkesteps #stokkestepsblack #muuto #muutounfold #muutograin #zandeesteigerhout #zandee #kartell #louisghost #familiekeuken #kookeiland #grooteiland #koken #keuken #keukenontwerp #oedipusmannenliefde #bierflesalsvaas #nietiedereenkenteva #nietiedereenkentevablog #eiken #tafelopmaat #bloomon #hay #hay #hayrevolver #revolverstool

  • Instagram