• nietiedereenkenteva

Zo doe je dat: 3 tips om speelgoed te integreren in het interieur.

Kinderen spelen het liefst dicht bij je in de buurt. En dat betekent vaak dat het speelgoed ook dichtbij is. Als je net vader of moeder wordt, denk je nog dat je het wel opgeruimd kunt houden en zelfs dat je speelgoed uit de woonkamer kunt bannen, maar nog voor het tweede jaar heb je een hele speelhoek gecreëerd of zie je het al niet meer als je al springend over speelgoed de kamer doorkruist. Maar hoe ga je met al dat speelgoed om?

tip 1: Vermijd opvallende kleuren of prints.

Niet elk speelgoed mag gezien worden, sterker nog: het meeste speelgoed is uitgevoerd in een primaire kleur. Een drama als je wilt dat het niet opvalt. Zo kun je het speelgoed het beste opbergen in een neutrale mand of bak. Op deze manier kan een kind makkelijk (lees zelf) het speelgoed verplaatsen naar de speelplek. Maar waar laat je die dan? Kijk eens kritisch naar je interieur. Heb je ergens bergruimte over? Is er makkelijk een opbergmeubel toe te voegen? Of kun je de bank iets naar voren plaatsen om daarachter manden (uit het zicht) te zetten? Dat staat ook meteen een stuk ruimtelijker.

Zo heb ik eens kritisch gekeken naar onze boekenkast waarbij een deel open is met planken. Voor het kinder-tijdperk stonden daar een platenspeler en andere pronkstukken. Geen goede combinatie met kids. Voor deze planken heb ik manden gekocht met handige handvatten eraan. Qua kleur vallen ze mooi weg in de kast. Al na een paar dagen zat al het speelgoed door elkaar en vroeg mijn zoontje steeds naar iets specifieks; kortom we zochten ons suf. Na wat zoeken op Pinterest vond ik toen labels om speelgoed te sorteren. Uiteraard waren ze uitgevoerd in primaire kleuren. Vandaar dat ik toen zelf aan de slag ben gegaan. Om er voor langere tijd plezier van te hebben, heb ik ze laten afdrukken op hout. Op deze manier is het nu duidelijk verdeeld in categorieën en kan mijn zoontje zelf gericht een mand pakken, ermee spelen en vooral ook zelf opruimen! Hij roept af en toe: "mam, ik ben net zo sterk als een brandweerman, ik kan de mand al tillen!" Zo kan het zelfs Marie Kondo's goedkeuring wegdragen.

(Zelf aan de slag met deze symbolen? klik op de foto om ze te downloaden)tip 2: Geef je opbergmand of doos een tweede functie.

Toen we dit appartement gingen bewonen en we de kamers gingen verdelen, bedacht ik net op tijd dat de slaapkamer die aan de woonkamer grenst het meest praktisch is als kamer voor mijn zoon. En dat werkt. Hij is zo nog steeds dichtbij, dus speelt hij graag op zijn eigen kamer. De slaapkamer is niet groot, dus we hebben gekozen voor een bed dat ook als speelobject kan worden gebruikt. Een VW-busbed. Hij kan er via een ladder opklimmen, maar door opbergdozen van Lego zo op te stapelen dat er een trap ontstaat, kan hij op verschillende manieren op en van bed klimmen. Ideaal, want de dozen hebben, naast het opbergen van speelgoed zo ook een speelfunctie gekregen.

(klik op de foto om naar de Lego Brick opbergdozen te gaan)


Tip 3: Creëer een speelplek ín de kast / ikea hack

De kasten op de kamer van mijn zoon hangen aan de wand. Op die manier kun je zelf de hoogte bepalen. De onderste kasten hebben we voor speelgoed bedacht. De onderste kasten zijn daarom precies op stahoogte van mijn zoon gemonteerd. Hij kan er ook dichtbij staan, omdat hij met zijn voeten onder de kast kan staan. Mijn zoon is dol op alles dat met de brandweer, ambulance of politie heeft te maken. Zo kreeg hij een brandweerkazerne. Waar laat je nu zo'n ding? Hij stond eerst in de woonkamer, want hij was nieuw en erg interessant. Toen de nieuwigheid er vanaf was, heb ik de kazerne verplaatst naar de kast op zijn kamer. De kasten zijn van Ikea en heten Ivar. Ze zijn in dezelfde kleur groen als het bed geschilderd. De rug van de kast heb ik behangen met een streep behang. Door de richting van de streep diagonaal te plaatsen, ontstaat er bij geopende deuren een leuk spannende diepte-effect, omdat ik de streep in elke kast een kwartslag heb gedraaid. Het Ikea trapje is ook geschilderd en staat op deze manier niet in de weg dus kan ik altijd goed bij de bovenste planken.

(klik op de foto voor het behang)

bron sfeerbeelden: niet iedereen kent Eva

#nietiedereenkenteva #interieurtips #fermliving #playmobile #kinderkamer #kinderkamerstyling #ikea #ivar #ivarikea #ikeahack #lego #opbergtips #organiseren #speelgoedopbergen #speelgoedopruimen #opgeruimdstaatnetjes #nietiedereenkentevablog #printabels #diy #speelgoedmanden #bloomingville #vw #busbed #stoerbed #jongenskamer #symbolen #opbergsysteem

  • Instagram