top of page

Kast om het raam - Appartement -  Amsterdam

het
Verhaal

'Wij zijn heel blij met Eva van NIKE. Nadat ze ons eerste huis onder handen heeft genomen, zijn we bij haar terug gekomen toen we een nieuw huis kochten. Twee heel verschillende huizen èn twee verschillende ontwerpen. Dat komt doordat Eva werkt met het huis, onze persoonlijke situatie (in huis 2 waren we met 1 persoon extra dan in huis 1) en heel goed luistert naar wat we wilden en hoe ons leven is ingericht. Wat hetzelfde is in beide huizen is dat Eva een echt op maat advies maakt waarin je jezelf herkent maar wel spannend is met dingen die je zelf niet zo gauw zou verzinnen. En waar Eva heel goed in is, is het combineren van superpraktische oplossingen met stijl. Oh, en ze is ook gewoon heel leuk!'

De vintage boekenkast had het begeven en dus werd ik om advies gevraagd. Bij het zien van het appartement viel het mooie raam met uitzicht over het dakterras meteen op. 

Al snel werd het plan geopperd om een kast om het raam te maken, zodat je in het raam kunt zitten en door te gaan voor maatwerk, kon voor CD's en stereo installatie een vak op maat worden gemaakt.

De kast werd gemaakt van eiken fineer en kreeg onder het raam een blad van Belgisch gezoet hardsteen. De kast is speels geworden door te werken met open vakken en deuren met glas en dichte deuren. 

Een salontafel werd nauwelijks gebruikt en dus ontstond er twee verrijdbare salontafels die in de kast kunnen worden geschoven. Met een deksel zijn de salontafels bovendien een fijne opbergplek geworden voor speelgoed.

Maatwerk: Ronald van de Biezen

Laten we 
samenwerken

bottom of page