top of page

Multifunctionele kast - Schuur - Oegstgeest

het
Verhaal

'Eva heeft ons heel goed begeleid van begin tot eind bij het inrichten van een berging. Ze heeft goed geluisterd naar wat we wilden, heeft dit uitgewerkt in 3 opties waar we uit konden kiezen. De uiteindelijke keuze is uitgevoerd door een meubelmaker uit haar portfolio. De afwerking was subliem. Ook tijdens het inbouwen hield ze vinger aan de pols. We genieten nu van het resultaat, het is precies wat we altijd voor ogen hadden. Van harte bevelen we Niet Iedereen Kent Eva aan!'
 

Deze schuur in Oegstgeest werd naar een hoger niveau gebracht door slimme maatwerkoplossingen.

Het begon met de vraag of de oude keuken die in de schuur deels werd herplaatst kon worden vervangen voor een kast op maat. De wens om een grote koelkast te plaatsen en de wasmachine en droger in een kast kwijt te kunnen maakte een maatwerkoplossing wenselijk. Met als uitdaging dat er een kruipluik zit (nu precies onder de wasmachine).

Met verschillende indelingsopties en sfeeropties waarbij ook de kleur en materiaal combinaties werden verkend, kwam er een definitief ontwerp. Hierbij werd een verrijdbaar ladeblok  bedacht dat kan worden verplaatst als je toegang wilt tot het kruipluik. De wasmachine en droger kwamen op een stalen constructie ter staan die aan wand en rond het luik op de vloer werd bevestigd. Een ingenieuze oplossing die goed werkt.

De schuur was goed georganiseerd, maar ook heel vol. Kratten met spullen werden per categorie in een stellingkast geplaatst. Door per categorie na te denken over een praktische oplossing, kwam er nog een kast. 

Zo kwam er in de tweede kast een oplossing voor schoenen en jassen, maar kwamen er ook lades die overzichtelijk werken voor het opbergen van schoonmaakmiddelen e.d. De kast eindigt met een vakkenkast voor wijnflessen. 

De wijnkast ligt terug ten opzicht van de rest van de kast. Zo blijft het raam intact en door de kast bij de bovenplint wel door te laten lopen, werd een leiding in het plafond weggewerkt.

De wand naast de ingang werd voorzien van een 'pegboard'. Zo kan er naar wens gereedschap, een fiets e.d. worden opgehangen. De vloer werd vervangen voor een grindvloer. Er werd een selectie gemaakt van steentjes waarbij de blauwe kleur met lichte tinten werd gemixt voor een speelse en praktische vloer.

Zeg nou zelf, dit kun je toch bijna geen schuur meer noemen?

Maatwerk: Ronald van Westrop

Laten we 
samenwerken

bottom of page