Woonhuis Veenendaal

Wat begon met een adviesvraag voor de zolder, liep uit tot een metamorfose van de woonkamer. Op zolder wilden ze graag veel opbergruimte voor spullen als een dakkoffer voor op de auto. Daarnaast wilden ze van 2 slaapkamers naar 1 slaapkamer gaan met op de voorzolder ruimte voor wasmachine en droger. Voor zoveel mogelijk kastruimte wilde ik graag de hoogte van de zolder slim benutten, zo ontstond het idee om de voorzolder vrij te laten over de hele breedte en om dan een kastenwand te maken (ook over de hele breedte) met een doorgang naar de slaapkamer. Deze doorgang kreeg een schuifdeur. En dat idee werd enthousiast ontvangen. Ze vulden hem aan met de wens voor een wasbak en een plank boven de wasmachine en de droger. De stijl mocht industrieel worden, dus de buizen hoefde niet te worden weggewerkt, maar werden gecombineerd met een behang met een print van baksteen. 

De woonkamer kreeg een metamorfose. En ook hier mocht een knipoog naar de industriële stijl in voorkomen. Zo werden de keukenfronten vervangen voor een materiaal dat ook gebruikt wordt voor gevelbekleding. Er zit aan de buitenkant een echt laagje beton op. De grepen van leer geven er een stoere look aan en de wandplanken met steigerdelen maakt de look af. De lichtblauwe wand loopt door naar de rest van de woonkamer. In de woonkamer ontwierp ik een meubel voor de verzameling aan oude koffers, blikken en dozen. (helaas niet op de foto) Het werd een vakkenkast dat onder het raam naar de tuin als vensterbank dient met voor elk object een passend vak. Zo is het nu een mooi statement geworden in de ruimte 

fotografie: opdrachtgever