top of page

AANBOD

Net als elk interieur is ook elke vraag weer anders, stel me gerust een vraag als je benieuwd bent of ik je daarbij kan helpen. Hieronder een aantal meest voorkomende adviesvragen. Je kunt me inzetten voor kantoor, horeca of woonhuis B&B en nog veel meer.

3D interieurontwerp, niet iedereen kent Eva
maatwerk, niet iedereen kent Eva
realisatie, uitvoering, niet iedereen kent Eva
2D interieurontwerp, niet iedereen kent Eva

2D INTERIEURONTWERP 

 Een interieurontwerp met presentatie op basis van een 2D (zwart-wit) ontwerp.

 

Zie home pagina voor de werkwijze.

kosten vanaf €1250,-

3D INTERIEURONTWERP

Een interieurontwerp met presentatie op basis van een 3D (kleur en materiaal) ontwerp.

 

Zie Home pagina voor de werkwijze. 

kosten: vanaf €1500,-

MAATWERK

Een maatwerktekening van een meubel vloeit soms voort uit een  interieurontwerp.  Alleen een maatwerk ontwerp nodig?Dat kan ook. Deze kan ik aanvullen met een 3D bijvoorbeeld.

kosten: vanaf €250,-

REALISATIE

Heb je een uitgebreid interieurontwerp en wil je deze laten uitvoeren? Dat kan! Samen met Marijke van de Woonfanaat en ons netwerk aan professionele vakmensen kunnen we alles realiseren.

 

kosten: vanaf €1500,-

Hoe ziet een interieurontwerp proces eruit?

In Pijnacker wordt ik uitgenodigd om te praten over een nieuwbouwhuis. Getipt door een gezamenlijke vriend kwamen ze bij mij terecht. De tekeningen liggen al op tafel als ik kom. Een gezin gaat er wonen met hun drie kinderen. Met de architect is de woning ontworpen naar de ideeën en sfeerbeelden die deze familie verzameld heeft en vormen samen hun droomhuis. Er zijn al mooie zichtlijnen gecreëerd met doorkijkjes naar de tuin en er zijn veel ramen om de natuur naar binnen te halen. Er wordt ook een ontwerp gemaakt voor de tuin, waarbij de beplanting naar de ramen wordt gebracht, dus geen zicht op een pad of terras, maar een groene oase. Bij de koffie een versgebakken cake. Dát is belangrijk bedenk ik. De koffie is heerlijk, dus ik vraag ernaar en er blijkt een bijzondere liefde voor goede koffie te zijn, gevolgd door een mooie koffiemachine die ik meteen mag bewonderen. We praten over de keuken en waar deze moet komen. Gecentreerd bij de openslaande deuren en het liefste met een bar om aan te zitten. Verder mogen er twee eetkamertafels komen. Een ronde voor het gezin en een lange eettafel voor als er vrienden en familie komen eten. Wat vinden jullie mooi? vraag ik terloops. Wat voor sfeer spreekt jullie aan? Ze beschrijven de Scandinavische woonstijl met warme en natuurlijke materialen. Het liefste veel eikenhout en in de keuken mag ook zwart voorkomen. Ik vraag welke meubels meeverhuizen. De bank gaat mee en een vloerkleed. De hoekbank is van Leolux en donkergrijs gestoffeerd. Het kleed is iets lichter grijs. Een luxe positie voor mij, want zo heb ik veel vrijheid in het ontwerp. De zitkamer is niet heel groot en er zijn veel ramen, ik stel voor om daar een eilandopstelling te maken van het zitgedeelte. Op die manier blijven de wanden vrij en lijkt de ruimte optisch groter. Ze laten een sfeerbeeld zien van gestucte zitelementen met matras kussens erop. Het ademt de sfeer van een Grieks dakterras. Of ik zoiets kan verwerken in het ontwerp om meer zitruimte te creëren en of ik iets kan toevoegen van nissen om decoratie op uit te stallen. We nemen afscheid en ik spreek af om met 3 ontwerp opties te komen. Een van de opties wordt een 'out of the box' ontwerp. Dit doe ik meestal, omdat het helpt om wat meer te durven of om te zien wat er nog meer kan. Vaak ontstaat er een combinatie van meerdere opties. In de tussentijd vraag ik samples op voor vloer, keukenblad en wandafwerkingen en laat die naar ze opsturen.

Er volgt een afspraak om de opties door te nemen. Het zijn vier opties geworden. Je ziet ze hieronder.

indelingsopties.jpg

Vind je het lastig om een plattegrond te lezen? Ik loods je door de hele ruimte. Via de voordeur doorlopen we de plattegrond en laat ik je alle details zien van elke ruimte.

Bij deze eerste optie is een opzet te zien van de onderdelen die in ontwerp moeten komen. Dit noem ik zelf vaak de 'opsomming van wensen' indeling. De keuken heeft een eiland dat gecentreerd staat op de openslaande deuren naar buiten en er is een ronde en een rechthoekige eettafel getekend. Er is bij de eettafel een aparte koffie pantry getekend en de zithoek heeft een lage kast achter de bank gekregen, om zo wat bergruimte te creëren. Tegenover de bank is een bankje getekend van stucwerk met matras kussens erop. De rode delen zijn de extra wanden die geplaatst moeten worden voor dit ontwerp. De wand voor de televisie heeft ook een rood gedeelte. Daarmee bedoel ik de apparatuur voor de telvisie die in een uitsparing in de wand kan worden gemaakt.

indelingsopties2.jpg

Optie 2 is al wat creatiever. De ronde eettafel is aan het kookeiland vast gemaakt en de koffie pantry sluit het eiland af. Zo krijg je een mooie opbouw van laag (de eettafel) naar hoog (de pantry). De lange eettafel is gebleven en staat daar mooi gecentreerd voor het raam. In de eerste twee opties heb ik tegenover het kookeiland wanden geplaatst waar planken tussen kunnen worden gemaakt om decoratie op te zetten. In de zitkamer is de bank een kwartslag gedraaid en de kast achter de bank is ingekort.

indelingsopties3.jpg

Bij deze derde optie zit de koffie pantry aan de lange eettafel vast en in het zitgedeelte is de bank en daarmee ook de positie van de tv verplaatst. Er is een televisiemeubel bijgekomen en in de wand naast de bank zijn meerder nissen getekend.

indelingsopties4.jpg

Dit is de vierde en ook de 'out of the box' optie, waarbij de nissen met planken tegenover het kookeiland zijn doorgetrokken in de hoek en de zitkamer is compleet gevuld met zitelementen met matras kussens erop. De koffiepantry bouwde ik in de wand onder de trap. De bar is aan de hoek van het eiland geplaatst met een verhoging.

sfeerbeelden.jpg

Deze sfeerbeelden stuurde ik mee om te illustreren wat ik bedoel met de 'out of the box' optie met matras kussens. (bron: Pinterest)

sfeerbeelden2.jpg

Deze sfeerbeelden laten de keuken zien met nissen met houten planken, een koffie pantry en een keuken die de combinatie van matzwart en hout laat zien.

sfeerbeelden3.jpg

De opties worden besproken. De conclusie is dat de keuken uit optie 4 gecombineerd gaat worden met de zitkamer uit optie 3. Het kookeiland met het verhoogde bargedeelte vinden ze heel aantrekkelijk, ook omdat het eiland dan matzwart kan worden uitgevoerd met een bargedeelte in eikenhout. Ook het hoogteverschil maakt het eiland wat spannender om te zien. De nissen in de wand van de zitkamer mogen wel wat dieper worden. We maken de afspraak dat ik van deze combinatie een 3D ontwerp ga maken.

 

In de tussentijd hebben we geregeld contact. Ik tip ze het bedrijf 'Houtmerk' om voor de keuken te gaan kijken. De keuken die ze me beschrijven is van eikenhout met matzwart en zwart staal. Iets wat ik zelf kan ontwerpen en met een meubelmaker kan uitvoeren, maar zeker niet iets wat elke keukenleverancier in zijn programma heeft. Ze kunnen al snel terecht en ze nemen mijn ontwerp opties mee om te bespreken welke opstelling ze willen. Af en toe krijg ik een foto vanuit de showroom van Houtmerk van mooie keukens. Het blijkt een schot in de roos. De keuken wordt al snel ontworpen en naar mij doorgestuurd. (het ontwerp kan ik hier niet delen). Zo mooi om te zien dat de plinten boven en onder de keuken zo minimaal mogelijk zijn. En die eiken deuren en de afwisseling van kasten van 60cm breed en 40cm en open en dichte delen. De bar aan het eiland is in het ontwerp even hoog getekend als het kookeiland en in zwart gebeitst hout uitgevoerd. We berichten wat heen en weer en ik laat de 3D opzet zien die ik inmiddels heb opgezet. Zo kunnen ze zien hoe het eruit ziet als het bargedeelte hoog is en als je de bar laat uitsteken ten opzichte van de keukenkast langs de wand, zodat het front daarvan aansluit op de vloerovergang van tegels in de keuken naar hout in de rest van de kamer.

Schermafbeelding 2021-04-10 om 23.23.18.

Dit is de eerste opzet in 3D die ik ze laat zien. Je ziet dat het front van de bar aansluit op de vloerlijn die links betegeld wordt en rechts een houten vloer krijgt. Ze worden hier heel blij van en het ontwerp wordt aangepast door Houtmerk. In de tussentijd werk ik verder aan de 3D. De materialen en de meubels worden toegevoegd. Alle onderdelen die nieuw moeten worden aangeschaft, zet ik bij elkaar in de presentatie. We spreken af om online de presentatie door te nemen. De reden om dit online te doen is het opvolgen van de Corona richtlijnen. Normaalgesproken is dit het beste om aan de keukentafel te bespreken. Hieronder kun je de presentatie bekijken.

Je kunt in de presentatie zien dat de zitkamer met de kleur op de wand is afgebakend. De kleur gaat niet tot aan het plafond en eindigt in een vlak op de wand. Het televisiemeubel loopt de hoek om, wat ervoor zorgt dat je blik naar de zitkamer wordt getrokken. De wand naast de bank heeft diepe nissen gekregen waardoor er een werkplek ontstaat en een zitje. Tijdens het presenteren bedenk ik dat de opening van de nissen beter uitkomen aan de andere kant van de nis. Als je de kamer in loopt. kijk je nu in de nissen wat rommelig oogt. Als ze aan de andere kant zitten kijk je tegen een wand aan en is dat een rustiger beeld. De presentatie stuur ik op via de mail, zo kunnen ze er rustig naar kijken en overwegen wat ze graag meenemen in de revisie. Een paar dagen later krijg ik een mailtje terug met een aantal punten die ik mee mag nemen in de revisie. De verlichtingsarmaturen gaan van plek ruilen en de grote hanglamp boven de grote eettafel wordt vervangen voor een ander armatuur. Dit is een hanglamp met een houten plank om decoratie op te zetten. Ze vonden dat leuk, maar zijn bang dat het rommelig wordt, dus hij komt te vervallen. De nis wanden met houten planken in de keuken geven aan de raamzijden ruimte voor harmonica gescharnierde shutters. In de presentatie zijn ze uitgevoerd in eikenhout, maar zo benoemde ik bij de presentatie; ze bestaan ook in zwart of in de naturel tint zoals de wandkleur. In de revisie wordt dit laatste meegenomen voor een rustiger beeld. Je ziet de aanpassing hieronder. Het trappenhuis krijgt een vide waar ik nu een mooie hanglamp voor heb voorgesteld. Zo merk ik vaak dat ik nog niet altijd het hele ontwerp van de woning ken of dat je toch iets vergeet te bespreken. Dan is een revisie een fijn moment om dit alsnog mee te nemen.

Hieronder de revisie presentatie. 

De 3D film hieronder is gemaakt om het ontwerp te beleven alsof je er zelf loopt.

De revisie stelt vaak niet veel voor zoals je hier kunt zien. In het voortraject breng ik zo goed mogelijk in kaart wat je wensen zijn en zo kan ik daar goed op inspelen. Inmiddels wordt dit huis gebouwd en krijg ik af en toe een update. Betrokken blijven na het interieurontwerp, vind ik altijd fijn. Zo leuk om het resultaat te zien!

Stuur een mailtje als je zin hebt om met mij samen te werken aan een tof ontwerp!

Contact

bottom of page