top of page

B&B Drunen

het
Verhaal

In Nieuw-Vennep kocht dit stel een huis met een aparte schuur achter het huis. Een imposante schuur met een hoog balken plafond, waar de vorige bewoner een verdieping in had gemaakt en de nodige voorzieningen had aangebracht, zoals een aansluiting op het riool, elektra e.d.

De wens was complex en daardoor een leuke indelingsuitdaging. De schuur moest namelijk een schuurfunctie behouden voor fietsen en klus spullen. Daarnaast was de wens voor het realiseren van een sportruimte, een wasruimte, een keuken en een werkplek.

Na het tekenen van diverse indelingen, werd duidelijk welke optie het moest gaan worden. De B&B werd beneden gesitueerd bij de mooie schuurdeuren. Door de deuren open te zetten en daar een nieuwe pui achter te zetten van glas, ontstaat er een uitnodigende entrée. Met een heg en een bistro set ontstaat er een gezellig terras. 

Op het terras liggen Waaltjes. De stenen bestaan in een gefineerde variant die binnen werd voorgesteld zodat dit goed samengaat met vloerverwarming. De verbinding met buiten is zo mooi gelegd.

Het bed werd midden in de ruimte geplaatst en het hoofdbord kreeg een dubbele functie. Achter het hoofdbord werd dit een zitbank. Met een ronde tafel en stoel erbij werd dit de eethoek.

Aan de rechterkant van de ruimte zijn verschillende functies verwerkt.Het begint met een kledingkast. Daarna volgt een wand met aan twee kanten een schuifdeur waarmee het toilet en de doucheruimte kunnen worden afgesloten.

Aan het einde van de wand is een nis gevuld met een wasmeubel. De wand achterin de B&B kreeg bovenramen, zodat de schuur achter de B&B ook daglicht krijgt. 

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de B&B. Samen met Suzanne van &Suus maakte ik een plan waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Schilderkleuren, behang, tegels, meubels; aan alles werd gedacht.

Opdrachtgever: &Suus

Laten we 
samenwerken

bottom of page