top of page

Inbouw studio - appartement - Amsterdam

het
Verhaal

Muzikant in zijn vrije tijd en als vader met zijn gezin wonend in een appartement in Amsterdam werd ik gevraagd om mee te denken bij het bedenken van een plek voor een kleine studio. 

Elk hoekje van het appartement werd bekeken, maar al snel bleek opbergruimte ook schaars te zijn en naast de woonkamer bleek er geen ruimte voor een werkplek/studio.

De zitmeubels stonden wat verloren in een hoek van de grote woonkamer. En de eettafel stond bij de open keuken. Het miste verbinding met elkaar. Zo ontstond tijdens het ontwerpproces het idee om een grote kastenwand te creëren aan weerszijden van een koof waar leidingwerk in zit.

Aan een zijde van de koof ontwierp Eva een meubel met veel kastruimte. Met een opening voor een televisie en open vakken voor boeken, ontstond een fijne plek om de zitkamer bij te situeren. Door te werken met 2 materialen voor de kast, te noemen een donkere hout-look die aansluit bij de houten vloer en een linnen-look die terugkomt in de stof van de bank ontstond er een harmonieus geheel.

Aan de andere zijde van de koof kwam een kastenwand met dichte deuren. Door te werken met een meubelknop werd het geheel speels. In het midden kwamen twee deuren die naar binnen kunnen worden geschoven. Ze zitten dan niet in de weg als je aan het werkblad zit. Het werkblad kan worden uitgeschoven om deze wat dieper te maken. De kast aan de linkerkant van de werkplek heeft een binnenlade waar gitaren kunnen worden opgeborgen. 

Door het realiseren van het kastontwerp, kwam er veel extra opbergruimte, een inbouw studio en werd de woonkamer gezellig.

maatwerk: Ronald van Westrop
fotografie: Rosa van Ede
ren

Laten we 
samenwerken

bottom of page