top of page

Piano in de kast - Broek in Waterland

het
Verhaal

'Wij zijn heel blij met Eva van NIKE. Dat komt doordat Eva werkt met het huis, onze persoonlijke situatie en heel goed luistert naar wat we wilden en hoe ons leven is ingericht. Zo is alles optimaal geworden '

Een karakteristieke houten woning in de kern van Broek in Waterland was net bewoond, toen ik werd benaderd om mee te denken bij het aanvullen van meubilair. Een grote gezellige woonkamer voorzien van karakteristieke houten wanden en een grote open haard.

Met twee fijne fauteuils van Pols Potten en een vintage kamerscherm dat perfect past bij de folkloristische items zoals een beschilderde staande klok was dat een geslaagd advies. 

Bij het presenteren van indelingsopties met nieuw meubilair,  zat er een optie bij waar de piano in de bestaande kast werd geïntegreerd om ruimte te besparen op een andere wand, maar ook om de kast spannender te maken.

Dat idee werd enthousiast ontvangen en nog geen jaar later kreeg dit idee vorm. De kast die de vorige bewoners hadden laten maken, was wit van kleur en voorzien van open vakken met verschillende maten. De kast had geen rug en een raam in de buitenmuur kreeg een klein vak. 

De houten wand naast de kast heeft een lichtblauwe kleur. Door de kast aan te passen, kon er praktisch worden nagedacht over wat er in de kast moet passen.

Zo kwamen er extra (ondiepe) planken in de kast waardoor er veel meer boeken kunnen worden opgeborgen. Verder kwamen er deurtjes in de onderste vakken om speelgoed buiten het zicht op te bergen en het vak bij het raam werd groter gemaakt zodat de piano erin kon worden geschoven. Het raam komt zo ook beter tot zijn recht.

De kast stond los van de buitenmuur en werd voorzien van een houten rug, zodat de houten wand doorloopt in de kast en door alles lichtblauw te verven, ontstond er een mooi geheel dat er altijd al lijkt te staan.

maatwerk: Ronald van Westrop

Laten we 
samenwerken

bottom of page