top of page

Verloskundigenpraktijk - Leidschendam

het
Verhaal

In opdracht van &Suus ontwierp ik een interieur voor een verloskundigenpraktijk. Zo werd de balie verplaatst zodat er een centrale ruimte vrij kwam voor een wachtkamer.

twee 'Stork' posters aan de wand, met een grijsblauwe en een perzik roze kleur vormden ze de basis van het interieurontwerp. Ze komen uitvergroot terug in de behandelkamer. 

De wachtkamer kreeg een U-vormig meubel met verschillende functies. Het meubel begint met een plantenbak als afscheiding met de entrée. Naast de plantenbak zijn lectuurbakken gesitueerd en werd daarnaast het water reservoir ingebouwd. Met aan de wand een gouden ooievaar lamp loopt het meubel iets lager door in een zitbank. Op de bank is op twee plekken een speelplek gecreëerd voor kinderen. Zo is er een keukentje en een ijswinkel geïntegreerd in de bank.

De ontvangstbalie ligt achterin de ruimte en is met een halfronde wand afgescheiden van de wachtruimte zodat je ongestoord een afspraak kunt plannen. De balie ligt op een verhoging, zodat leidingwerk kan worden weggewerkt, maar ook zodat de baliemedewerker zittend dezelfde ooghoogte heeft als de persoon die aan de balie staat. 

Achter het werkblad van de balie is een vakkenkast gemaakt, zodat er altijd van alles te zien is en er extra dingen kunnen worden aangeboden, zoals lectuur.

Elke ruimte werd voorzien van een bord met een symbool, zodat je weet waar je moet zijn. En dat allemaal in dezelfde stijl.

in opdracht van: &Suus
fotografie: Stories by Pien

 

Laten we 
samenwerken

bottom of page