top of page

keuken - appartement - Veenendaal

het
Verhaal

Dit appartement werd volledig verbouwd. De keuken was klein en in het midden gesitueerd van twee aparte bergingen. De bergingen werden afgebroken en zo ontstond er een grote ruimte die opnieuw kon worden ingedeeld.

Opbergruimte moest  opnieuw worden gecreëerd. Zo kreeg de keuken een grote kastenwand waar niet alleen keukenspullen in kunnen worden opgeborgen. De kasten kregen een speciale brons metaallak. Het kookeiland vormt een subtiel contrast met een licht composiet werkblad en zandkleurige fronten. 

Het spoeleiland ontstond door de pilaar (die overbleef uit de berging) te integreren in de keuken. Het schiereiland is om de pilaar geplaatst waardoor deze niet storend is in de ruimte. 

De houten vloer bleef en werd geschuurd en gekleurd. De keuken werd voorzien van een houtlook tegel die met een messing strip wordt gescheiden van de houten vloer. De tegel lijkt zo net echt hout en het patroon van de tegel geeft de keukeneen mooi accent. 

De boekenkast dreigde niet meer te passen in het appartement. Daarom ontstond het idee om de kast in delen te maken. Het middelste deel werd uitgezaagd en kon in een gestuukte nis worden geplaatst. De twee buitenste delen vormen samen een nieuwe kast. Niet iedereen kent Eva maakt hier een reels over.

keuken: RijnArt 
foto's: via RijnArt

Laten we 
samenwerken

bottom of page