top of page

B&B het Repelhuis - Nieuw-Vennep

het
Verhaal

Een Bed & Breakfast aan huis was een lang gekoesterde wens van dit stel uit Nieuw-Vennep.

Een aanbouw aan de garage kon samen met de garage een B&B vormen. Wat het lastig maakte, was het plaatsen van ramen in de aanbouw. De achterliggende tuin hoort bij het huis en met zicht op het huis, zouden ramen al snel de privacy van het stel in gevaar brengen.

Naast de plaatsing van de ramen, lag ook de uitdaging om veel verschillende functies in de kleine ruimte te verwerken. Dit vroeg om een slimme indeling. Suzanne van &Suus vroeg me om voor deze B&B een indeling te bedenken.

Bij binnenkomst vormt een lambrisering aan de linker wand de kapstok, door de vele wandhaken. Naast de ingang kwam aan de rechter kant een nis, zodat er genoeg jassen en schoenen kunnen worden opgeborgen.

Achter deze nis is in de slaapkamer een stapelbed geplaatst. Met een gordijn kan deze worden afgescheiden van de rest van de slaapkamer. De kamer is voorzien van een tweepersoonsbed. Door te werken met een schuifdeur blijft de slaapkamer en de hal ruimtelijk en is de doorloop goed. 

De ruimte naast de slaapkamer is de badkamer. De ingang van de badkamer ligt terug, zodat er aan weerszijden ruimte is voor een kofferrek. De koffer kan daar worden neergelegd en uitgepakt. De badkamer is voorzien van een ruimtebesparende schuifdeur. 

De indeling van de badkamer is heel compact. In het midden is de wastafel gesitueerd tegen een wand waar je links een doorgang hebt naar het toilet en rechts een doorgang hebt naar een doucheruimte. 

De ruimte aan het einde van de hal is de leefruimte. Dit is ook de aanbouw aan de garage. Hier stelde ik voor om te werken met bovenramen. Zo krijg je genoeg daglicht binnen, maar blijft de privacy van de privéwoning behouden. 

Naast de badkamer kwam een keukenblok, zodat het leidingwerk mooi bij elkaar kon worden geplaatst. Met een eettafel, een zithoek en een aparte werkplek werd het geheel mooi gestyled en ingericht door Suzanne.

Opdrachtgever: &Suus
Fotografie: Beate Beetjehome 

Laten we 
samenwerken

bottom of page