top of page

bijkeuken - Heerenveen

het
Verhaal

'Wij hebben tijdens de verbouw van ons huidige huis de hele benedenverdieping vormgegeven op basis van het advies van Eva.

Eva heeft meerdere opties uitgewerkt en goed meegedacht over hoe om te gaan met donkere hoekjes, de grote ruimte en verschillende opties voor wanneer 1 bepaalde muur er wel of niet uit kon.

Ook tijdens het proces hebben wij haar meerdere keren kunnen bellen en kwam ze snel met mooie ideeën voor de problemen die toen voorlagen. Voor de bijkeuken heeft Eva een maattekening voor een kast gemaakt waarin alle functies verwerkt zijn die wij daarin graag zien terugkomen.

Eva denkt ‘out of the box’ en durft net wat meer gewaagde en spannende voorstellen te doen. Wij houden daarvan. Wij zijn heel blij met alle adviezen en hebben deze dan ook 1-op-1 uitgevoerd.'

 

Met je gezin gaan wonen in het huis waar je zelf bent opgegroeid. Dat overkwam de bewoners van dit huis in Heerenveen. Binnen is het huis inmiddels onherkenbaar geworden.

De keuken werd al eerder aangebouwd en lag lager dan de rest van de woonkamer.  Hierdoor werd de keuken met een een draagmuur gescheiden van de rest van de woonkamer. De draagmuur had links en rechts een doorgang met een afstap naar de keuken.

Met indelingsopties zijn de mogelijkheden verkend die ontstaan als de vloer gelijk wordt getrokken met de rest van de woonkamer . De bestaande keuken werd als uitgangspunt genomen en door de fronten te laten 'wrappen' en apparatuur te vervangen kon de keuken op een duurzame manier worden behouden. 

De draagmuur kreeg aan beide zijden langs de wand een steunpilaar en door dit ook langs het plafond te doen, kon er in het midden een opening worden gecreëerd. Door deze vrij simpele ingreep, werd er ineens veel meer mogelijk en kan ook het licht vanuit de dakramen beter de woonkamer in schijnen.

Het eiland verschoof richting de woonkamer en de kastenwand schoof mee, waardoor in de oorspronkelijke keuken een extra koffiecorner kon worden gerealiseerd en is het in zijn geheel een gezellige woonkeuken geworden.

Met kleuradvies waarbij ik voorstelde om te werken met kleurvlakken op de wand en door dit in tegelwerk voort te zetten in de keuken en bijkeuken, ontstaat er een speels geheel dat heel aangenaam voelt. De gietvloer kreeg een warme zandkleur en de keukenfronten net iets donkerder voor subtiel contrast.

De bijkeuken was toe aan een update. En omdat hier de wasmachine en droger aansluitingen zitten, werd er een kast ontworpen waardoor de ruimte overzichtelijk is en voorzien van alle gemakken. Het gezin komt binnen via de achterdeur in de bijkeuken op de schoonloopmat die van de achterdeur tot aan de garagedeur loopt in een kekke panterprint. Jassen en schoenen kunnen worden opgeborgen en onder het raam is een wasbak geplaatst. De koelkast in de keuken werd vervangen en zo kon de oude koelkast in de bijkeuken een plek krijgen in de kast. 

Van elk kastdeel werd een technische tekening gemaakt.

maatwerk: door de opdrachtgevers zelf

Laten we 
samenwerken

bottom of page