top of page

Woonhuis - Renkum

het
Verhaal

De karakteristieke woning werd verbouwd en verduurzaamd. Door de vele veranderingen ontstond de wens voor een kleuradvies voor de begane grond.

Bij de intake bleek ook de vraag hoe de grote hoekbank het beste kon worden neergezet en hoe alles met bestaand meubilair mooi samenkomt, maar ook nog matcht als items op termijn worden vervangen. Zo kwam er een totaaladvies.

Ze konden kiezen uit meerdere indelingen met slimme oplossingen en sfeervertalingen. De gekozen indeling werd uitgewerkt in 3D.

Elke ruimte kreeg een kunstwerk dat is gebaseerd op het amandelbloesem schilderij van Vincent van Gogh. Als basis kregen de wanden een spierwitte kleur en banen in een warme zandkleur als accent. De kunstwerken komen op die banen en krijgen zo een mooi accent.

In de keuken hangt hij inmiddels. Dit schilderij is van metaal en is in verschillende lagen opgebouwd. De turkooise tinten komen terug in de glazen hanglampen in die kleur.

In de eetkamer kwam de eettafel over de lengte te staan waardoor deze samen met de baan op de wand de lengte van de ruimte benadrukt. De bloesem variant die hier komt is steenrood van kleur en past daarmee bij de kersenhouten piano die een plek kreeg bij het raam. (Met discobal op de grond). In de baan is ook ruimte voor een televisie en andere 3D elementen, zoals wandvaasjes.

De zitkamer bleek precies groot genoeg voor de bestaande hoekbank en kreeg achter de bank een blad zodat daar een zandkleurig bloesem schilderij op kan staan en je kopje bijvoorbeeld. tussen de ramen bedacht ik een compact televisiemeubel.

Het is een fijn huis geworden dat stapje voor stapje steeds meer lijkt op de 3D views.

 

Laten we 
samenwerken

bottom of page