top of page

grafische prints - verloskundigenpraktijk - Velp

het
Verhaal

De wachtruimte van een verloskundigenpraktijk in Velpt moest worden aangepakt. De praktijkruimte ligt naast de entrée van het kantoorpand en heeft een glaswand als afscheiding. De wens was om het glas af te plakken. Zo kreeg de glaswand een grafische print met verwijzingen naar de praktijk. Op de website van de praktijk vormt de print het uitgangspunt voor de huisstijl.

De print bestaat uit een basis van waterverf spatten. Deze lopen zacht in elkaar over en vloeien samen met bloemen en takken. Silhouetten van vrouwen en takken zijn er overheen geplaatst. Door de gelaagdheid zie je steeds weer iets anders, zoals bijvoorbeeld de ooievaars.

De glaswand werd in de wachtkamer bedekt met een kast op maat. Met ondiepe vakken is er ruimte voor geboortekaartjes, lectuur, folders en een tekenrol die als  speelplek voor kinderen dient. Een televisiescherm hangt in een passend gemaakt vak en dient voor het aankondigen van cursussen, maar kan ook worden gebruikt voor het geven van een cursus.

Niet alleen het scherm is multifunctioneel, want met een kleine ingreep kan de wachtkamer worden getransformeerd tot cursusruimte. Door te werken met comfortabele zitbanken met een actieve zit (fijn als je zwanger bent) die niet zwaar zijn, kan de opstelling gemakkelijk worden aangepast. De banken hebben verschillende lengtes en door de mix met stoelen en de verschillende stoffen ontstaat er in elke opstelling een spannend en origineel geheel.

Bij de wachtkamer opstelling staat een halfronde wand bij de ovalen leestafel. Deze wand zorgt ervoor dat de routing naar de naastgelegen behandelkamer bij de wachtkamer wordt weggehouden. Maar de wand heeft een dubbele functie. De wand is verrijdbaar gemaakt en kan worden gebruikt als presentatie tafel. Met een losse poot van staal kan een werkblad worden ondersteund dat uit de wand kan worden geklapt. Zo kun je professioneel presenteren in een mooie multifunctionele ruimte.

opdrachtgever: &Suus
maatwerk: SB interieur
fotografie: Naomi Vonk

Laten we 
samenwerken

bottom of page