top of page

Inloopkast - Appartement - Amsterdam

het
Verhaal

Op de hoofd slaapkamer van een appartement in Amsterdam werden wanden geplaatst om twee inloopkasten te kunnen plaatsen.

Het plafond van de kamer kreeg een antraciet/bruine kleur en de bovenste rand van het plafond werd meegenomen in deze kleur, genaamd 'dropjes' (Gamma). De wanden kregen een nude-tint genaamd 'Piramide' (Praxis), De kast werd gemaakt van gegrondeerd MDF en werd afgelakt in de nude-tint als de wand voor een mooi geheel.

De indeling van beide kasten zou gelijk worden gemaakt zoals het linker kastdeel is gerealiseerd. Aan de linkerzijde roedes voor hangkleding en aan de rechterzijde een ondiepere kast met lades en daarboven legplanken. En toen kwam Covid en werd de wens voor een thuiswerkplek geboren.

Het rechter kastdeel werd anders ingedeeld. Aan de linkerzijde een ondiepe kast voor hangkleding voorzien van schuifdeuren. En aan de rechterzijde een zwevend werkblad met daarboven kastruimte. Een fijne multifunctionele kast dus. En bij een digitaal overleg zie je de schuifdeur van de kast.

In de hal bij de entrée werd ook een slimme oplossing gerealiseerd. De korte wand naast de voordeur is bedacht voor de garderobe. Maar dat wordt snel rommelig. De meterkast ligt terug in de hal en zo ontstond het idee om 2 verrijdbare kasten te maken die in de nis voor de meterkast kunnen worden gereden. Het zijn er 2 zodat het gewicht goed kan worden verdeeld en de kasten makkelijk te verplaatsen zijn. 

De kasten kregen onder een lade lade voor schoenen, een open nis voor jassen en boven kastdeuren voor sjaals e.d. Dankzij maatwerk werd dit een praktisch appartement met een vleugje eigenzinnigheid.

maatwerk inloopkast: Ronald van Westrop 
maatwerk garderobekast: Ronald van de Biezen

Laten we 
samenwerken

bottom of page