top of page

Inloopkast - Abcoude

het
Verhaal

Deze nieuwbouwwoning in Abcoude kreeg een aantal slimme maatwerk oplossingen die de woning net even wat praktischer en mooier maakt.

Het komt regelmatig voor dat bij een entrée van een nieuwbouwwoning geen ruimte is gelaten voor de garderobe. Door een wand in de berging te verplaatsen, ontstond er een nis waar een garderobe kon worden gerealiseerd. Het werd een eiken kast met onder een lade voor schoenen, een open gedeelte met een roede voor jassen en boven een dichte kast.

De keuken werd tegen de berging/het toilet gesitueerd en ook hier werd een nis gecreëerd voor de keukenkasten. Om de lengte van de keuken te benadrukken werd er een lambrisering bedacht van tegelwerk met daarboven een ondiepe plank voor decoratie. Zo kreeg de keuken een hele andere look.

De hoofdslaapkamer mocht ook praktisch worden ingedeeld. En de bewoners droomden van een inloopkast. Het budget was niet toereikend voor een totale maatwerkoplossing, maar daar wist Eva wel raad mee. 

Er werd een hoofdbord gemaakt dat aan bedzijde een nis heeft dat als nachtkastje kan dienen. Aan beide zijden van het hoofdbord werd een uitsparing gemaakt waar precies een Pax kast van Ikea in past. De wand hield daardoor aan de achterzijde van het hoofdbord een nis over die werd gevuld met eiken planken. 

Langs de wand was ruimte voor meerdere Pax kasten naast elkaar en de ruimte om de kasten werd opgevuld met gipsplaten en gestuukt, waardoor er een mooie inbouwkast ontstaat.

Opdrachtgever: &suus
maatwerk: Ronald van Westrop

Laten we 
samenwerken

bottom of page