top of page

kastenwand - woonhuis - Amsterdam

het
Verhaal

De woonkamer werd uitgebouwd en om de ruimte optimaal te benutten werd in het ontwerp de lange wand gebruikt om diverse functies in weg te werken en om de lengte te benadrukken voor een ruimtelijk effect.

De gestuukte wanden zorgen voor een onderbreking. Zo eindigt de keuken met een wand, maar begint de eetkamer. De eetkamerbank valt mooi tussen twee wanden waarna de kast begint. Een televisiemeubel volgt met ruimte voor spellen en open vakken voor decoratie en/of drankjes. Waar de uitbouw begint kon een rookkanaal worden gecreëerd en zo is er een houtkachel geplaatst. Ook weer tussen twee wanden, waardoor de warmte kan worden gereguleerd. De kast vervolgd met een handige houtopslag en een legplank met verlichting erboven om het geheel luchtig te houden.

Door de uitbouw kwam een schuur in de tuin te vervallen en zo is er in de kast boven de open plank opbergruimte voor tuingereedschap gemaakt. De uitbouw ligt naar binnen, dat verschil in de wand werd mooi weggewerkt in de kast.

De bank kreeg een speelse opstelling van losse elementen. De verspringing in de wand achter de bank werd opgelost met een meubel achter de bank. Hier kunnen tuinkussens in worden opgeborgen. Op het meubel is ruimte voor decoratie. Door te werken met verschillende materialen ontstaat er een spannend geheel in kleur en textuur, dat de hele begane grond met elkaar verbindt.

maatwerk: Ronald van Westrop

Laten we 
samenwerken

bottom of page