top of page

kelder keuken - Gouda

het
Verhaal

Dit gezin uit Gouda woont in een fantastisch jaren '30 woning. De keuken is in de kelder gesitueerd en was toe aan een update. 

De eettafel paste net in de keuken, maar met een doorloop naar een toilet en berging en aan de andere kant de toegang naar de tuin, was een praktische oplossing noodzakelijk.

De indeling van de keuken werd zorgvuldig bekeken en zo rolden er een aantal opties uit. De gekozen indeling heeft een barzitje, veel werkruimte en een eetkamerbank, waardoor de keuken een U-vorm krijgt. 

De bestaande eettafel kon worden gecombineerd met een eetkamerbank. De bank werd samengesteld uit bovenkasten, waardoor er veel extra opbergruimte is ontstaan. Na de zitbank volgt een hoge kast met apparatuur. 

Het raam in de kelder is een fijne plek geworden bij de wasbak, zodat je altijd zicht op de tuin hebt en is het een heerlijke woonkeuken geworden.

De berging naast het toilet wordt gevolgd door de schuur. Met een kinderkeuken werd dit een fijne speelplek en de bestaande schuifdeuren met kastruimte erachter werden opgeleukt met een grafische print.

in opdracht van: &Suus
fotografie: Suzanne de Jong
projectbegeleiding: Marijke Roskam de Woonfanaat
Keuken: Bruynzeel

Laten we 
samenwerken

bottom of page