top of page

Keuken update - Veenendaal

het
Verhaal

'Wat ik bijzonder vind is dat Eva in haar ontwerpen precies aanvoelt wat bij ons past, maar daar een hele nieuwe 'twist' aan geeft.
We werden verrast, maar wel gelijk met de herkenning: dit is echt iets voor ons!'

 

Keuken
De landelijke keuken zat al in het huis en was te nieuw om te vervangen. Zo ontstond de vraag of ik wilde meedenken over een update van de keuken, want hij was landelijk van stijl en dat paste niet bij de bewoners.

De industriële stijl was net een beetje in opkomst en zo ontstond het idee om de keuken wat stoerder te maken. De fronten werden vervangen voor fronten met een dun laagje beton. Een leren greepje maakte ze af.

Met steigerbuizen werd een frame gemaakt voor een wandplank en een roede voor een handdoek bij de wasbak. 

kast op maat
De opdrachtgevers verzamelen antieke dozen, blikken en koffers. Ze stonden her en der in de woonkamer. De vensterdank was ondiep en er paste eigenlijk geen plant op. Een televisiemeubel stond wat verloren onder het raam. Een ideale situatie voor een maatwerk oplossing. 

Er kwam een meubel met open vakken dat op de hoogte van de vensterbank werd gemaakt. Zo ontstond er een nieuwe vensterbank, werd dat ook het televisiemeubel en kreeg elke koffer, blik en doos een eigen vak op maat. De woonkamer is een stuk rustiger geworden en een eye-catcher rijker.

kast voorzolder
Op zolder werd een voorzolder en twee smalle slaapkamers omgebouwd tot een voorzolder met een slaapkamer. Opbergruimte was er schaars en doordat de wasmachine en droger op de voorzolder stonden mocht hier een mooie oplossing voor worden bedacht.

Het werd een kast over de hele breedte van de voorzolder tot aan de nok van het dak. In het midden kwam een schuifdeur met doorgang naar de slaapkamer. Een wasbak werd met een spiegel op maat gecombineerd, zodat het niet alleen een handige wasbak is bij de wasmachine, maar ook een wasmeubel voor bij de slaapkamer. 

De wasmachine en droger kregen een mooie ombouw en zelfs de CV-ketel kreeg een kast. Met steigerbuizen werd een frame gemaakt voor een hanglamp en het trappenhuis kreeg een behang met een stenen muur print. De leidingen die via de trap langs het behang lopen zijn nu decoratief geworden en lekker stoer als industrieel detail.

Laten we 
samenwerken

bottom of page