top of page

Kinderbedden - Bussum

het
Verhaal

Beide dochters delen hier een slaapkamer. En dat is een bewuste keuze, want zo is er ruimte voor een werkkamer in huis. 
 
De meisjes hebben allebei een andere smaak, maar door de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten, ontstond dit maatwerk ontwerp. De opstelling van de bedden is symmetrisch. De wand tegenover de deur waar je binnenkomt is wat langer en daar is de gezamenlijke kledingkast gesitueerd.
 
Met kastruimte van vloer tot aan het plafond, is er ruimte genoeg om van alles op te bergen. De kledingkast naast het bed is extra diep, dus zijn de planken uitschuifbaar gemaakt, zodat je overal goed bij kunt.
 
In de kast zijn er nog een aantal vernuftige ideeën verwerk. Zo is de trap om in de halfhoog-slaper te klimmen verrijdbaar en kan hij zowel onder het bed worden geschoven (met de traptreden naar binnen gedraaid) of helemaal weg worden gerold, zodat je onder het bed kunt spelen en nog achter de lades kunt komen.  

Beide bedden hebben een uitschuifbaar tafelblad en boven het slaapgedeelte twee planken, waar je tussen kunt zitten. Zo hebben de meisjes allebei een eigen plek voor knuffels, boeken en hun eigen geheimen.
 
Hun moeder maakte voor elk een eigen gordijn om een afscheiding te kunnen maken. Met een behang naar eigen keuze heeft elk bed een eigen stijl en zijn de dochters allebei dolgelukkig met het eindresultaat. 

maatwerk: Ronald van Westrop
fotografie: Rosa van Ederen
 

Laten we 
samenwerken

bottom of page