top of page

Woonhuis - Geldermalsen

het
Verhaal

Deze karakteristieke woning in Geldermalsen onderging een metamorfose. De hal kreeg een lambrisering van tegelwerk en de entrée van de woonkamer werd van de woonkamer naar de keuken verplaatst. Een granito vloer was favoriet om van de hal door te leggen naar de keuken. Van origine had de hal een granito vloer, maar deze was al eerder gesloopt. Het budget liet een echte granito vloer niet toe, maar werd het een tegelvloer met granito look.

De routing vanaf de hal is nu niet meer in de woonkamer, waardoor er een ruime zitkamer kon worden gecreëerd. De kachel kwam te vervallen. Deze werd bijna niet gebruikt en nam veel ruimte in. Het rookkanaal bevatte ook ander leidingwerk en bleef dus deels bestaan. Door er een nis in te maken met planken lijkt het nu een meubel.

De keuken werd aangepakt, want de L-vormige kleine keuken maakte plaats voor een ruime open keuken met kookeiland. De L-vorm kwam te vervallen doordat de entrée vanuit de hal in de keuken is gemaakt. En de bijkeuken die een schuine wand met de toegangsdeur had werd bij de keuken betrokken. De functie van de bijkeuken was voornamelijk het opbergen van schoenen. 

De keuken werd ontworpen in segmenten. Vanaf de hal gezien start de keuken met een koffie corner en een gestuukte wand brengt scheiding aan tussen de koffie corner en een hoge kastenwand met apparatuur. Na een gestuukte wand volgt er een werkblad met een wasbak. De laatste delen van de keuken worden op dezelfde manier opgedeeld en is er een keukenkast gerealiseerd met planken zodat de schoenen kunnen worden opgeborgen bij de achterdeur, wat ooit de bijkeuken was. 

De bewoner is zelf erg handig en deed bijna alles zelf. Een leuke uitdaging dus waar ze hopelijk nog lang plezier van hebben.
 

Laten we 
samenwerken

bottom of page